Home Šport Zlatko Dalić napokon otkrio uvjet da ostane izbornik: ‘Samo to tražim’

Zlatko Dalić napokon otkrio uvjet da ostane izbornik: ‘Samo to tražim’

SHARE
– Kad čovjek vidi ovoliko emocija naroda, ja sam rekao – jedan sam od ovoga naroda. Ovaj narod je moja snaga.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sinoć je sjajno dočekan u rodnom Livnu. Nekoliko desetaka tisuća ljudi došlo je pozdraviti jednog od junaka koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dalić je bio presretan, pun emocija i vidjelo se koliko mu je sve to skupa značilo. Sad je pred njim kratak odmor, a onda mora odlučiti hoće li ostati na klupi vatrenih.

 

Dalić je još prije SP-a odlučio da će odmah nakon završetka turnira odstupiti s mjesta izbornika jer mu se nisu svidjele neke stvari, ali nakon fenomenalnih dočeka koje su on i njegovi igrači imali, počeo se predomišljati.

O toj temi pričao je i jučer u Livnu.

– Kad čovjek vidi ovoliko emocija naroda, ja sam rekao – jedan sam od ovoga naroda. Ovaj narod je moja snaga.

Vodećim ljudima hrvatskog nogometa jasno je dao do znanja kako ga zadržati. Rekao je koji je njegov uvjet da ostane.

– Ja nisam nikada stavljao nešto drugo ispred Hrvatske, ali želim imati svoj mir. Želim raditi kako treba i hoću potporu. Neću raditi posao gdje nemam potpore i gdje nije sigurno. Navikao sam raditi u poštenim okolnostima, govori Dalić pa dodaje:

– Probleme koje imam sam ću rješavati. Rekao sam da želim mir, da mirno radim i neću spavati otvorenih očiju. Hoću biti maksimalno miran i samo raditi svoj posao, zaključio je Dalić.