Home Kultura Župa Međugorje proslavila svetkovinu svetog Jakova: Hoser – Mi Međugorčani imamo veliku...

Župa Međugorje proslavila svetkovinu svetog Jakova: Hoser – Mi Međugorčani imamo veliku odgovornost prema cijelom svijetu

SHARE

Danas je u Međugorju svečano proslavljena svetkovina svetoga Jakova, zaštitnika župe.

Sveta misa se održala u Gaju u 11h, a procesija sa kipom svetoga Jakova, kojeg su ove godine nosili župljani iz Miletine, je krenula u 10:45h iz župne crkve, donosi Radiopostaja Mir Međugorje.

Svetu misu predvodio je fra Goran Azinović, župljanin Međugorja koji je trenutno na službi u Čitluku. Njegovu propovijed možete poslušati OVDJE.

Kao i na svim dosadašnjim događajima od svoga dolaska u Međugorje, i na ovome je prisustvovao mons. Henryk Hoser, koji se pri kraju svete mise i obratio župljanima i hodočasnicima svojim dirljivim riječima.

Mi Međugorčani imamo veliku odgovornost prema cijelom svijetu. Jer zaista Međugorje postalo svjetsko središte molitve i obraćenja i zbog toga je Sveti Otac brinuo i mene poslao da pomognem ocima franjevcima organizirati ovo mjesto prihvata koje je mjesto izvora milosti“, istaknuo je mons.Henryk Hoser danas obraćajući se župljanima župe Međugorje na svetkovinu sv. Jakova apostola.

Kako je to sve izgledalo danas pogledajte u velikoj fotogaleriji!