Home Politika Demantij iz HDZBiH:: Čović se ne povlači

Demantij iz HDZBiH:: Čović se ne povlači

SHARE

Dragan Čović ne povlači se s mjesta predsjednika Hrvatske demokratske zajednice ukoliko na predstojećim izborima bude izabran za člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je iz ove stranke.

Kako navode, pojedini mediji prenijeli su informaciju kako je Čović tijekom tradicionalnog druženja s “Na kavi s novinarima” najavio mogućnost svog povlačenja, no iz ove stranke poručuju kako je to dezinformacija, odnosno kako su novinari ovu informaciju izvukli iz konteksta.

Predsjednik Čović tijekom druženja s novinarima niti u jednom trenutku nije rekao takvo nešto te su novinari ovu informaciju izvukli iz konteksta, potvrdio je za Bljesak.info Anđelko Maslać, glasnogovornik HDZ-a BiH.

Podsjetimo, ranije je objavljena informacija o povlačenju Dragana Čovića s pozicije predsjednika HDZ-a BiH a kao moguće kandidate za novog predsjednika stranke borba bi se, kako je istaknuto, vodila između dva kandidata. Jedan je Zoran Tomić, aktualni rektor Sveučilišta u Mostaru te nekadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a BiH.

Njegov jedini oponent bio bi aktualni predsjednik Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar Dalibor Miloš, koji se nakon prošlih izbora spominjao kao mogući premijer Vlade HNŽ i koji uživa podršku međunarodne zajednice. Naredni Sabor HDZ-a BiH, na kojem će se birati i predsjednik stranke, trebao bi biti održan na proljeće naredne godine.