Home Crna kronika Ljubušaci osumnjičeni u predmetu “Gastarbajter” na slobodi nakon skoro tri mjeseca

Ljubušaci osumnjičeni u predmetu “Gastarbajter” na slobodi nakon skoro tri mjeseca

SHARE

Nakon što je Vrhovni sud FBiH po drugi put ukinuo rješenje Županijskog suda u Širokom Brijegu o produljenju pritvora osumnjičenim u predmetu “Gastarbajter” i predmet vratio na ponovno odlučivanje, a Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke podnijelo novi prijedlog zaproduljenje pritvora za još tri mjeseca, Županijski sud u Širokom Brijegu ovaj je put odbio prijedlog Tužiteljstva.

Tako su se Ž. M., T. I., I. A., J. P. i I. K. osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanja oružja ili eksplozivnih tvari i T. P. (39) osumnjičen za odavanje službene tajne, našli na slobodi nakon tri mjeseca.

Županijski sud je nakon ročišta održanog u utorak, uvažio prigovore branitelja osumnjičenih, a prijedlog Tužiteljstva odbio. Svi osumnjičeni su u utorak u poslijepodnevnim satima pušteni na slobodu, piše Dnevni list.

Podsjećamo, svi osumnjičeni uhićeni su u travnju u akciji kodnog imena “Gastarbajter” koju su proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ž.M.  Tužiteljstvo tereti da je organizirao grupu ljudi s ciljem počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, dok su ostali kao članovi grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu kokain i marihuanu.

Prilikom pretresa njihovih obiteljskih kuća pronađena je određena količina droge, točnije kokaina, oružje, mobiteli, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelima, priopćeno je ranije iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

S obzirom na to da je, kao pripadnik grupe, J. P. neovlašteno držao automatsku pušku M48 i municiju, sumnjiči se i za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

T. P, inače policajac, sumnjiči se za kazneno djelo odavanje službene tajne. On jepribavljao podatke koji su službena tajna, a sve s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T. I.

Županijsko tužiteljstvo u ovom predmetu još provodi istragu.