Home Društvo POŽARI U GRČKOJ Grčki mitropolit: Požari su božja kazna zbog premijera nevjernika

POŽARI U GRČKOJ Grčki mitropolit: Požari su božja kazna zbog premijera nevjernika

SHARE

Grčki mitropolit Amvrosije na svom je blogu za katastrofalne požare koji su odnijeli 74 života optužio – premijera Ciprasa i njegov ateizam.

Naime, grčki premijer Cipras nije vjernik pa je grčki mitropolit odlučio iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi ustvrdio da su strašni požari zapravo božja kazna za premijera nevjernika, piše Index.hr.

“Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bijes božji. Grčku su upropastili požari i poplave”, napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavjet, dodao da se zbog “udaljavanja ljudi od boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari”.

Mitropolit uspio povezati požare i činjenicu da Cipras nije oženio svoju djevojku

“Tko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od božjeg puta? Tko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi suradnici”, napisao je mitropolit, pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju djecu i nije se vjenčao svojom djevojkom.

Grčki mediji su, očekivano, prilično gnjevno reagirali na skandalozne tvrdnje mitropolita, pa su podsjetili na požare 2007. godine u kojima su smrtno stradale 84 osobe, pri čemu na vlasti nije bio nevjernik nego konzervativna i religiozna stranka “Nova demokracija”.

Dnevnik.ba