Home Društvo Predsjednica odlikovala generala zbora Antu Rosu: ‘Bili ste uzor mnogima i dali...

Predsjednica odlikovala generala zbora Antu Rosu: ‘Bili ste uzor mnogima i dali snažan doprinos u izgradnji i ustroju pobjedničke Hrvatske vojske’

SHARE

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u četvrtak umirovljenome generalu zbora Anti Rosi odličje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

“Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatskog vijeća obrane kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata“, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Kako je priopćio Ured predsjednice, ona je istaknula da je general Roso kao zapovjednik specijalnih postrojba Oružanih snaga Republike Hrvatske mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustroju pobjedničke Hrvatske vojske.

“Nažalost, veliki broj njih dali su svoje živote u obrani Domovine, a i u ovakvim prigodama sjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše i svima njima dugujemo posebnu zahvalnost“, poručila je predsjednica. Također je istaknula da je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine.

“Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske“, rekla je hrvatska predsjednica u prigodnom govoru.