Home Društvo SLUŽBENI ODGOVOR Nadbiskup Puljić o ‘umirovljenju’ kardinala Bozanića: Ne nasjedajte na...

SLUŽBENI ODGOVOR Nadbiskup Puljić o ‘umirovljenju’ kardinala Bozanića: Ne nasjedajte na dezinformacije

SHARE

Na traženje nekih medija da komentira članak objavljen u tjedniku “Globus” o “umirovljenju” zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, predsjednik HBK apelirao je na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama. “Sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama”, navodi se u izjavi.

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić u srijedu je na tu temu izjavio sljedeće:

“Poštovani, razumijem znatiželju novinara glede teme članka objavljenog u tjedniku ‘Globus’ o tzv. ‘smjeni’, odnosno ‘umirovljenju’ zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Na Vaše traženje moga očitovanja kao predsjednika HBK, ovim putem apeliram na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama. Sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama.

Nije bez razloga papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvene komunikacije naslovljenoj ‘Istina će vas osloboditi’ (Iv 8, 32) upozorio na ‘fake news’. Želio je time i on doprinijeti ‘zajedničkom nastojanju oko sprječavanja širenja lažnih vijesti, ponovnom otkrivanju dostojanstva novinarskog zanimanja i osobne odgovornosti novinara u priopćivanju istine’.