Home Društvo Pogledajte nastup Thompsona u Čarama na Korčuli: Izveo i “Bojnu Čavoglave”

Pogledajte nastup Thompsona u Čarama na Korčuli: Izveo i “Bojnu Čavoglave”

SHARE

Koncert Marka Perkovića Thompsona održan je u srijedu povodom proslave Dana mjesta Čara. Orgaizatori koncerta bili su Viteško udruženje Kumpanija Čara i Grad Korčula.

Na koncertu, Marko je izveo i svoju legendarnu “Bojnu Čavoglave”, koja je u ratu bila od najčešće izvođenih domoljubnih i motivacijskih pjesama, i redovito se vrtila na HRT-u pa i u središnjem Dnevniku, a danas je neformalno zabranjena u velikom dijelu hrvatskih medija.

Na dočeku u Zagrebu Bojna Čavoglave nije izvedena jer je isključen mikrofon, a nije izvedena niti u Varaždinu, pa ni u Livnu, gdje je Marko Perković Thompson nastupao u posljednjih desetak dana. U Livnu je sama publika zapjevala Čavoglave nakon što je Thompson završio koncert.

Možda upravo zbog toga, “Bojna Čavoglave” je gotovo tri desetljeća nakon nastanka ponovo postala – simbol otpora i izraz revolucionarnog stava. No dok je u ratu bila simbol otpora komunističkoj i velikosrpskoj agresiji, koji je najbolje odražavala fraza “Nećete u Čavoglave”, danas je simbol otpora kukavičkim i podaničkim politikama vladajućih elita.

Kakva je atmosfera bila na koncertu pogledajte na priloženim video zapisu.

Izvor: narod.hr