Home Nekategorizirano Real Madrid dovodi još jednog Hrvata – spremni za njega platiti 60...

Real Madrid dovodi još jednog Hrvata – spremni za njega platiti 60 milijuna eura

SHARE

Luki Modriću i Mateu Kovačiću u Realu bi se uskoro mogao pridružiti još jedan Hrvat. Riječ je o Christianu Pulišiću, američkom reprezentativcu hrvatskih korijena, koji od siječnja 2016. nosi dres Borussie Dortmund (BWB).

Pozivajući se na pisanje Daily Mail-a,  njemački Bild piše kako Real Madrid u Pulišiću vidi nasljednika Cristiana Ronalda, koji je prešao u redove Juventusa.

Budući 19. godišnji američki Hrvat Christian Pulišić ima ugovor s BWB-om do 2020. godine, a tržišna vrijednost mu prema pisanju Bilda iznosi 45 milijuna eura, Real ga svim silama žele dovesti u svoje redove te je spreman upravi kluba iz Dortmunda za njega platiti 60 milijuna eura.

-Ne obraćam pažnju na takve glasine. Ja sam igrač Borussie Dortmund i želio bih se što je moguće bolje pripremiti za novu sezonu, izjavljuje Pulišič na pitanje o transferu.

No, njegove odlične igre prošle sezone u Borussiji, kao i prijateljaks utakmica od prije nekoliko dana kada je briljirao protiv Liverpoola zabivši dva pogotka, nikog od velikih klubova nisu ostavile ravnodušnim. Tako Bild navodi kako veliko zanimanje za američkog Hrvata uz ostale najviše pokazuju još Bayern i Chelsea.

Christian Pulišić je kao 15-godišnjak dobio poziv Borussije Dortmund. No u Njemačku nije mogao preseliti jer nije bio igrač iz Europske unije. Pomogao mu je tada bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji mu je bio jamac za dobivanje hrvatske putovnice na koju je imao pravo zbog hrvatskog podrijetla. Naime, njegov djed Mate Pulišić je doselio u SAD, gdje je rođen Christijanov otac Mark.

– Niko Kovač bio mi je jamac za dobivanje hrvatske putovnice, puno mi je pomogao. Nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti, izjavio je jednom prilikom Pulišić.

Iako ga je u to vrijeme željela i Hrvatska, nakon razgovora sa Romeom Jozakom, tadašnjim tehnički direktor hrvatskih nogometnih reprezentacija u HNS-u, odlučio se igrati za SAD. Jozak je tada izjavio: Dečko je prošao sve uzrasne selekcije SAD-a i uvijek je isticao kako se osjeća Amerikancem. Za Hrvatsku su ponajprije navijali njegov djed i otac, ali je Christian, kao pripadnik treće generacije Hrvata u iseljeništvu izabrao SAD. Možemo mu samo poželjeti da ostvari veliku nogometnu karijeru, kazao je  tada Jozak čija želja se i ostvarila.

Da ipak nije zaboravio svoje hrvatske korijene, Pulišić je u više navrata pokazivao noseći hrvatsku zastavu koju bi mu netko od hrvatskih navijača Borussije dao prilikom slavlja tog kluba.

Fenix-magazin/SIM