Home Kultura BIO I OSTAO VELIK: “Intervju može, ali u Beograd ne idem” riječi...

BIO I OSTAO VELIK: “Intervju može, ali u Beograd ne idem” riječi su velikog Olivera Dragojevića kojima je za RTS objasnio odluku da nikad više ne pjeva u Srbiji

SHARE

Prenosimo prilog iz Fenix-magazina o prvom i posljednjem intervju, danas preminulog, velikog hrvatskog pjevača Olivera Dragojevića za RTS. U njemu objašnjava zašto je odlučio da neće nikad više pjevati u Srbiji. Prilog je objavljen prošle godine u lipnju, a Oliverove riječi i poruke odzvanjaju i danas. Evo tog priloga: 

Legenda među hrvatskim pjevačima Oliver Dragojević nakon 30 godina šutnje dao je intervju beogradskom RTS-u za emisiju “TV lica, kao sav normalan svet”. U njemu je neizravno ponovio ono što je odavno izjavio: da nikada više neće pjevati u Srbiji i Crnoj Gori zbog napada srpsko-crnogorske vojske koja je razarala Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika.

U 40. minutnom  razgovoru, koji je vođen u Splitu s beogradskom novinarkom Tanjom Petrenek Aleksić, Oliver je pričao o svom životu, obitelji, pjesmama, o gradu Splitu i njegovim suvremenicima, o prijateljstvu s poznatim pjevačima, glumcima, …

Na pitanje (25. min) hoće li se na putu između Moskve i Tokija naći vremena i za Beograd Oliver je odlučno kazao: Ne, neće. Tu temu smo odavno završili.

Beogradska novinarska je išla dalje i kazala kako su neke novine u Srbiji donijele priču kako Oliver ne dolazi u Beograd jer ga zapravo tamo nikada nitko nije zvao.

-To nema veze s istinom. Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne. Ja sam mislio da je ta tema završena a oni je stalno ponavljaju, rekao je Oliver.

Ne postoji ništa što bi promjenilo vaše mišljenje, bilo je iduće pitanje na što je Oliver kratko odgovorio:Ne!

Neumorna novinarka i dalje je ustrajavala je na pitanju promjene Oliverove odluke o koncertu u Beogradu, navodeći kako je u Beogradu i Srbiji i dalje jako slušan, da ga i nove generacija koje rastu tamo slušaju….

Strpljivo slušajući ta pitanja, koja su više sličiča na uvjeravanja i nagovaranja da promjeni odluku, Oliver je svaki put uz osmijeh pristojno, ali odlučno, odgovorio negativno ne želeći objašnjavati zbog čega je tako odlučio.

-Idem li objašnjavati, trajat će dugo, kazao je Oliver. Na to ga je novinarka pitala da preskoče tu temu a Oliver je odgovorio sa: da!

Pritom je onima iz Beograda koji žele vidjeti njegov koncert uživo poručio da dođu na njegov koncert tako „ gde god misle da im nije daleko. Želim im zdravlje i sreću – rekao je Oliver. A na pitanje čega se sjeća iz Beograda kratko je odgovorio: Bilo je dobrih ljudi tamo.

Čitav razgovor za RTS možete pogledati u donjem videu