Home Kultura Enis Bešlagić o ljetovanju s Dejanom Lovrenom: Dobri smo prijatelji, volim iskrene...

Enis Bešlagić o ljetovanju s Dejanom Lovrenom: Dobri smo prijatelji, volim iskrene ljude i emotivce

SHARE

Glumac i nogometaš na brodu plove s obiteljima južnim dijelom Jadrana. Bili su na Hvaru i Visu, a potom je veselo društvo krenuo prema otoku Korčuli

“Uživamo, družimo se, puno se kupamo, dobro i fino jedemo. Provodimo, što bi se reklo, odmor za dušu”, kaže Enis Bešlagić, koji dio ljeta provodi sa svojim prijateljem Dejanom Lovrenom.

Glumac i nogometaš na brodu plove južnim dijelom Jadrana u društvu svojih obitelji. Bili su na Hvaru, potom su se uputili na Vis, gdje je Lovren od obožavatelja primio brojne darove, a nakon toga je njihov brod pod vodstvom “kapetana Joja”, kako je Dejan Lovren od milja nazvao svojeg trogodišnjeg sina Josipa, zaplovio prema Korčuli.

– Bili su momci u nedjelju navečer kod mene na spizi. Servirao sam im domaći sir i pršut, hobotnicu, slanu ribu, riblju paštetu, čuvene žrnovske makarune… Baš su uživali. Lovrena je u moju konobu doveo Enis, koji svako ljeto svrati na večeru. Enis i ja stari smo prijatelji, on je prava ljudina, a i Lovren mi se čini simpatičnim, toplim i duhovitim čovjekom.

Momci su bili kod mene u društvu svojih obitelji, a cijela večer bila je opuštena. Nitko nije izigravao nikakvu zvijezdu, a kada je nekolicina gostiju zamolila Lovrena za autogram, on im je izašao u susret – hvali svoje goste Marko Duhović, vlasnik poznatog korčulanskog restorana Maslina.

Ma kakve zvijezde, svi smo mi samo ljudi – kaže Enis Bešlagić, kojeg s Lovrenom veže višegodišnje čvrsto prijateljstvo.

– Znamo se još iz vremena kada je on igrao u Dinamu. Mnogo toga nas povezuje, a “kupio” me zauvijek time što je on prije svega pošten i emotivan čovjek, veliki prijatelj, veliki borac protiv nepravde i istinski pozitivac – priča Enis Bešlagić o svojem prijatelju, s kojim, kaže u šali, može sve, osim zaroniti.

– E, da, to smo se malo zafrkavali – priznaje Enis, koji je s Lovrenom mnoge nasmijao nakon što je nogometaš na društvenim mrežama objavio videosnimku na kojoj dvojica prijatelja pokušavaju roniti. Dejan je uz snimku napisao: “Sve smo pokušali, ali nismo mogli potonuti… Valjda prazne glave kao dvije bove”. Na snimci se čuje Enis.

– Dame i gospodo, dva ronioca. Mi čuvamo obalu. To što vi mirno spavate u lukama mi čuvamo – rekao je glumac, koji se, kao i Lovren, nije mogao prestati smijati. – Smijeh je lijek. Uvijek se treba smijati, što ne znači da nas dvojica nismo svjesni sredine u kojoj živimo, a u kojoj ima previše mržnje, netolerancije i negativnog stava. Mi smo samo oni koji žele normalno živjeti život, smijati se od srca, uživati i omogućiti svojoj djeci ljepšu budućnost – istaknuo je Enis Bešlagić, koji će još nekoliko dana provesti ploveći u društvu prijatelja Dejana Lovrena.

U kojem smjeru nastavljaju plovidbu, kažu, ne znaju. A možda i znaju, ali ne žele reći jer žele u miru uživati u ljetu i odmoru, piše Jutarnji list.