Home Šport Gerrard: Ako Katić nastavi ovako napredovati, bit će reprezentativac

Gerrard: Ako Katić nastavi ovako napredovati, bit će reprezentativac

SHARE

Nikola Katić ovog ljeta preselio je iz Slaven Belupa u Rangerse, ogroman je to skok, ali nije impresionirao mladog stopera. Vrlo brzo snašao se u velikom klubu, a zadovoljan njegovim nastupima je i Steven Gerrard, legenda Liverpoola i od ove sezone trener kluba iz Glasgowa.

“Definitivno, ako nastavi ovako napredovati, bit će reprezentativac Hrvatske. Opsjednut je individualnim napretkom, odlično se uklopio među ostale igrače, a moja je odgovornost da mu pomognem u napretku”, poručio je Gerrard.

Katić bi trebao nastupiti protiv Osijeka, a priliku bi mogao dobiti i tek pridošli Ryan Kent koji je stigao na posudbu iz Liverpoola.

“S obzirom da je radio s Jürgenom Kloppom, Ryan je došao u fizički vrlo dobrom stanju. On je napadač koji može igrati na obje strane terena, ali i kao desetka. Vrlo je atraktivan i nadam se da će nam donijeti dozu kreativnosti”, poručuje Gerrard.

Novopečeni trener poručio je kako protiv Osijeka neće igrati Umar Sadiq koji je stigao na posudbu iz Rome, ali još uvijek fizički nije spreman za natjecateljski nogomet. “Moramo biti sigurni da će novi igrači biti potpuno spremni kada ih stavimo u igru. Napravili bi im medvjeđu uslugu kada bi ih gurali nespremne.”

I dok većina igrača Rangersa nije imala dodira s hrvatskim nogometom, veznjak Ryan Jack jest. Nosio je dres Aberdeena koji je izbacio Rijeku prije tri godine.

“Igrao sam već u Hrvatskoj i ostvario jako dobar rezultat (pobjeda 3:0). Međutim to se ne može uspoređivati, ovo su potpuno drugi klubovi i drugačije iskustvo.