Home Kultura Mlada misa fra Jure Barišića

Mlada misa fra Jure Barišića

SHARE

Danas je u crkvi sv. Ante u Šuici, svoju mladu Misu proslavio je fra Jure Barišić. Uz mladomisnika su bili provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Robert Kavelj, fra Antonio Musa i fra Jozo Hrkać, propovjednik fra Vinko Kurevija, župnik fra Mate Logara te još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom fra Jurine majke. Fra Vinko je u svojoj propovijedi zahvalio fra Jurinoj majci Matiji i pokojnom mu ocu Anti za sina koji se odazvao svome pozivu i krenuo putem kojim ga je Bog pozvao.

Propovjednik se osvrnuo na mladomisničko geslo. „Sva radost tvoja neka bude Gospodin, on će ispuniti želje tvoga srca, dovoljno govori o silnoj želji današnjeg mladomisnika poslušati Gospodina, ostvariti planove koje Gospodin ima za njega. Zato fra Jure budi glas koji govori u njegovo ime, pun Božje ljubavi i brige za svakog čovjeka, posebice onoga u nevolji, neka osjeti da nije sam.“

Fra Vinko je mladomisniku govorio o križu i pouzdanju u Gospodina. „Znaj dragi brate Jure da nema svećeništva bez križa. Imati ćeš radosnih kao i teških, žalosnih trenutaka u životu. Sjeti se da je srce važno, jer na kraju života Bog sudi po srcu, a ne po pameti i znanju. Sva tvoja radost neka bude Gospodin.“

Svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao župni zbor iz Šuice. Nakon svete Mise, druženje i slavlje nastavljeno je u prirodi Šuice.

Franjevci.info