Home Zanimljivosti Prizor u Hrvatskoj i dalje nema objašnjenja: Sve vodi u provaliju

Prizor u Hrvatskoj i dalje nema objašnjenja: Sve vodi u provaliju

SHARE

Rupa usred planine iznad Omiša već godinama uveseljava tamošnje građane, ali kad počne ljeto i krenuo nesnosne gužve i kolone, mnogi se u nevjerici sjete grandioznog projekta koji nikada nije zaživio. Da apsurd bude veći, u tunel i most koji ni iz čega vodi u ništa potrošeno je – 300 miliona kuna.

Tunel je probušen prije više od pet godina, trebao je biti dio jedne velike obilaznice, ali tada nikome nije padalo na pamet da će 2018. godine rupetina usred brda voditi u provaliju!

RTL piše da je ta obilaznica trebala biti spas za nesnosne gužve – rupa duga 1471 metar je probijena, čekalo se na gradnju mosta i dodatnog tunela i onda – sve je stalo. Novca je nestalo, a Omišanima je već odavno prekipjelo.

– To je njima svima zabavno, možda misle da je gore Batman – kaže Omišanin Frane.

– Ova petlja ovdje u Omišu je najgora, ali nema para – ne može se ništa napraviti – dodaje Ante.

Gradske vlasti tvrde da ipak ima nade te da su počeli pregovori za nastavak gradnje prometne petlje.

– Iza godišnjih odmora trebao bi ići natječaj za izgradnju mosta preko Cetine – kaže za RTL Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša.

Taj čuveni omiški most trebao je biti brzo, ekspresno prometno rješenje za grad koji svakodnevno grca u gužvama, i jedini je grad na hrvatskoj obali kroz čiji strogi centar prolazi državna cesta odnosno Jadranska magistrala.

– Trebate otić’ do doma, treba vam po ure, do Splita 3 sata, a Makarska… Ma strašno – kaže Marko iz Omiša.

– Izgradnjom mosta preko Cetine bi se isto tako mogao promet regulirati, možda u određene sate zatvoriti promet u centru grada – kaže gradonačelnik Tomasović.