Home Zanimljivosti Slomljeni ekrani na mobitelima idu u prošlost? Samsung je proizveo ‘neuništivi’ zaslon

Slomljeni ekrani na mobitelima idu u prošlost? Samsung je proizveo ‘neuništivi’ zaslon

SHARE

Savitljiv, neslomljiv i gotovo neuništiv zaslon za pametne telefone kojeg je razvio Samsung Display, podružnica južnokorejskog tehnološkog diva Samsung Electronics, prošao je rigorozne sigurnosne testove u Sjedinjenim Američkim Državama i uskoro bi se mogao naći na tržištu, objavio je Reuters.

Stručnjaci u Underwriter Laboratories, kompaniji koja za američki Ured za sigurnost i zdravlje provodi takva testiranja, između ostalog su zaslon s visine od 1,2 metra bacali 26 puta, no on je i nakon testova radio normalno, bez vidljivih oštećenja, pohvalili su se iz Samsunga.

Certifikat izdan u SAD-u ima izuzetan kredibilitet u cijelome svijetu, stoga bi se ovaj zaslon mogao pojaviti i na drugim tržištima, osim američkog, istaknuo je jedan Samsungov službenik.

Naime, otkad su u rujnu prošle godine objavili kako je uređaj sa savitljivim zaslonom u razvoju te kako prije izlaska na tržište moraju savladati tehnološke poteškoće, diljem svijeta se očekuje predstavljanje novog modela i testiranje funkcionalnosti takvog uređaja.

Inače, zaslon se može, osim na pametnim telefonima, koristiti i na tablet računalima, prenosivim uređajima za igranje računalnih igara te konzolama u automobilima. Ipak, najviše bi mogao pomoći svojoj matičnoj kompaniji, najvećem proizvođaču pametnih telefona na svijetu. Budući da se prodaja uređaja iz njihove serije Galaxy modela usporava, implementacija novog zaslona mogla bi ju ponovo ojačati, piše Reuters.