Home Crna kronika Ovo je Srbin kojeg su pretukli usred Splita zbog ćirilične tetovaže

Ovo je Srbin kojeg su pretukli usred Splita zbog ćirilične tetovaže

SHARE

Aleksandar Gundelj pretučen je prije nekoliko dana na plaži Bačvice kod Splita, zbog ćirilične tetovaže koju ima na leđima.

Dok je šetao sa prijateljicom, okružilo ga je deset osoba koje su mu se obratile riječima “Ovdje ste došli da provocirate”, a zatim su nasrnuli na njega.

Prema pisanju srbijanskih medija, napadače je isprovocirala tetovaža na Aleksandrovim leđima na kojoj je ispisan citat cara Lazara na ćirilici koji glasi “Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim”. Iznad te tetovaže stoji još jedna na kojoj piše “Delije Knin”.

Zametala im ćirilicaĐakomo Beluči/Facebook

Aleksandar je uspio umaknuti pred napadačima u obližnji kafić iz kojeg su ga izbacili i rekli da ne žele sudjelovati u njihovoj svađi. Na kraju se sklonio u zgradu gdje je jedna od stanarki odmah pozvala policiju.

Kako pišu srbijanski mediji, u stanici su mu rekli kako ne može više ostati u Splitu i da ga što prije napusti, piše Informer.

Aleksandar

Inače Aleksandar Gundelj je iz Subotice, ali je rodom iz Knina, odakle je sa obitelji izbjegao 1995. godine. 

Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama voli putovati, često citira poznata imena iz srpske povijesti, ali i Njegoša, a velika su mu ljubav i motori.

Osim spornog ćiriličnog citata istetoviranog na leđima, Aleksandar ima tetovažu manastira Ostrog, ali i srpskog vojvode Momčila Đujića.