Home Život Ronioci iz Ljubuškog i Mostara otišli u Vukovar kako bi pomogli čistiti...

Ronioci iz Ljubuškog i Mostara otišli u Vukovar kako bi pomogli čistiti Dunav, evo zašto

SHARE

U akciji čišćenja korita rijeke Dunav uz Vukovar, koja je održana u subotu na dijelu od ušća rijeke Vuke u Dunav do stare klaonice, sudjelovalo je 60-tak ronilaca iz sedam ronilačkih klubova iz Hrvatske i BiH. 

“Mi dakako ne možemo očistiti cijeli Dunav koji je jedna vrlo moćna rijeka koja donosi i odnosi otpad, ali na ovaj način želimo poslati poruku građanima da ne bacaju smeće u ovu prekrasnu rijeku“, poručio je Mario Kamenjaš, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Dunav iz Vukovara koji je i organizator akcije.

Podsjetio je kako akciju čišćenja Dunava Klub podvodnih aktivnosti Dunav organizira već devetu godinu s ciljem edukativnog djelovanja. U Dunavu, kako je kazao, uglavnom nailaze na plastične i staklene boce, automobilske gume, dijelove automobila i kuhinjske uređaje.

Ronioce iz Vukovara, Koprivnice, Splita, Slavonskog Broda, Sarajeva, Mostara i Ljubuškog pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić zahvalivši im se na entuzijazmu kojim brinu za prirodu.

“Naša je obveza čuvati rijeku Dunav i činiti je ljepšom za buduće generacije i stoga se posebno zahvaljujem ovim ujedinjenim entuzijastima koji ni u ovome užurbanom vremenu ne zaboravljaju na važnost očuvanja prirode,” rekla je Mujkić.