Home Zanimljivosti Kolovoz će nam nadoknaditi sve ljetne dane koje nam je srpanj ostao...

Kolovoz će nam nadoknaditi sve ljetne dane koje nam je srpanj ostao dužan

SHARE

Srpanj je u većem dijelu zemlje bio kišovit, ljeta skoro da i nije bilo, a temperature su se rijetko penjale iznad 30 stupnjeva. No, tokom narednog mjeseca bit će i do 36 stupnjeva.

Kako najavljuju meteorlozi, nakon kišnog srpnja stiže nam pravo ljeto, a toplotni val jučer je već zahvatio Hrvatsku,

– Porast temperatura očekuje se već od 1. kolovoza, kad će jutarnje biti od 18 do 23 stupnja, a maksimalne dnevne od 28 do 32, na jugu do 35 stupnjeva – rekao je za Dnevni avaz Bakir Krajinović te je dodao da se od petka očekuje i više sunčanih sati

Od 6. augusta, prema trenutnim podacima, nastavit će se period visokih temperatura, iznad 30 stupnjeva, a izuzetak će biti samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 23 stupnjeva.

Na sjeveru BiH moguća je i pojava tropskih noći. U ovom periodu očekuje se veća vlažnost zraka, a bit će još i lokalnih pljuskova.

U kolovozu neće biti promjenjivo vrijeme kao u lipnju, nego će biti mnogo dužih sunčanih intervala, po nekoliko dana u komadu. Zbog toga se očekuju temperature više nego u srpnju. Kolovoz će biti mjesec kakav i dolikuje ljetu, a neće biti mnogo ni padavina, tvrde meteorlozi.