Home Zanimljivosti Morate isprobati Kolindinu dijetu!

Morate isprobati Kolindinu dijetu!

SHARE

Jedan tajni sastojak će vas oduševiti!

Svi se pitaju kojim je čudom predsjednica Kolinda uspjela postići tako vitku liniju gotovo preko noći. Tajna je naravno u posebnoj dijeti koju je navodno držala tjedan dana, no mi ipak mislimo da bi ju trebali prakticirati koji tjedan duže kako biste vidjeli rezultate. U konačnici svačiji je metabolizam pa i konstitucija drugačija pa i svaka dijeta ima drugačije rezultate. Neki će vidjeti rezultate već nakon par dana, drugi nakon koji tjedan. Bilo kako bilo, donosimo vam detalje ovog režima prehrane koji i vi možete isprobati.

Unsplash

Kako provoditi Kolindinu dijetu?

Loading…

Tajna Kolindine linije leži u tri obroka dnevno, no razveselit će vas da je kalorična hrana čak poželjna, a ujutro je dopušteno sve osim kruha. Tako ujutro slobodno možete pojesti dva jaja, najbolje kajganu, a ne biste vjerovali Kolinda je uz to jela i pola šake čvaraka. S druge strane to ne čudi jer dobar doručak drži cijeli dan. Ako ne volite čvarke ili su vam preteški s obzirom na to da je ljeto, narežite si malo slanine ili što god mesno volite, ali neka količina uvijek stane u jednu šaku.

Unsplash

Ručak se, s obzirom na jak doručak, u Kolindinoj dijeti sastoji samo od lagane salate, a večera od pilećeg filea i povrća. Večera bi treba biti najkasnije u 18 h, a slatko je strogo zabranjeno!

Dodatni savjeti

U pripremi obroka koristite isključivo maslinovo ulje, a ako vam jaja dosade zamijenite ih zobenom ili ječmenom kašom s mnoštvom voća, sjemenki i orašastih plodova. Doduše, neki će nakon zobene kaše prije ogladnjeti pa će radije birati jaja, iako su im dosadna. U tom slučaju ih svaki dan pripremite na drugačiji način – jedan dan na oko, drugi kajganu, treći omlet…

Unsplash

Salatu pripremajte od različitog povrća te dodajte malo maslinovog ulja i soli, a povremeno možete dodati feta, posni ili zrnati sir. U ovoj dijete bi trebalo koristiti organsko povrće jer je to činila i Kolinda, ali ako nekad niste u mogućnosti kupiti takvo povrće, kupite neku drugu vrstu, odnosno što god se od povrća nudi u najbližem dućanu. Bolje da pojete bilo kakvo povrće, nego da slistite kutiju keksa. Povrće za večeru kuhajte, nekad i pecite, naravno na maslinovom ulju ili bez ikakvog ulja u grill tavi ili grill tosteru.

Unsplash

Vježbajte

Da, ni ova dijeta ne može proći bez vježbanja. Predsjednica navodno u svom uredu na Pantovčaku ima orbitrek pa je vježbala na poslu, a ako vi nemate orbitrek, poslužit će i sobni ili običan bicikl. Vježbajte bar pola sata dnevno.