Home Društvo ORGANI BEBE KOJU JE USMRTIO KREVETIĆ SPASIT ĆE DRUGE ŽIVOTE: Koliko je...

ORGANI BEBE KOJU JE USMRTIO KREVETIĆ SPASIT ĆE DRUGE ŽIVOTE: Koliko je velik taj desetomjesečni dječak…’

SHARE

Posljednji ispraćaj dječaka bit će danas u 13 sati na gradskom groblju u Koprivnici

Roditelji dječaka koji je smrtno stradao kad mu je glava zapela između prečki dječjeg krevetića u teškom su stanju.

Dječak star deset mjeseci ostao je bez pulsa kad je zapeo glavom u rešetkama. Liječnici su ga uspjeli reanimirati, no nedostatak kisika ostavio je teška oštećenja na mozgu djeteta. Iako je prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje su radili testiranja koja su trebala pokazati ima li mozak kakve rakcije, nije bilo pomoći. Preminuo je 27. srpnja.

Zatekli ga u krevetiću bez pulsa

‘Dana 21. srpnja 2018. godine je u Kliniku iz OB Koprivnica premješteno muško dijete. Radi se o dječaku kojeg su roditelji te večeri zatekli u krevetiću bez pulsa i disanja. Odvezen je u OB Koprivnica u čijoj je hitnoj ambulanti reaninimaran, te nakon inicijalnog zbrinjavanja upućen u našu Kliniku. Kod dolaska dječak je imao održan tlak i puls, međutim s jasnim znakovima teškog oštećenja mozga’, rekla je zamjenica ravnatelja Klaićeve bolnice, dr. sc. Iva Hojsak.

Roditelji su u šoku. Odlučili su donirati organe i tako spasiti druge živote.

‘Supruga i ja smo u teškom stanju. Nemamo komentara’, rekao je otac dječaka iz okolice Koprivnice za 24sata. ‘Sjetite ga se i dalje u svojim molitvama te koliko je velik taj desetomjesečni dječak koji je poklonio svoj život za drugu djecu i spasio njihove živote svojim zdravim organima’, dodali su roditelji.

‘On nas sada gleda s neba’

Mještani su također u šoku. Nisam ni znala što se dogodilo dok danas nisam pročitala na portalima. Strašno. Nadam se da će im Bog dati snage da to prebrode’, rekla je susjeda obitelji.

Posljednji ispraćaj dječaka bit će danas u 13 sati na gradskom groblju u Koprivnici.

‘Hvala svim dragim ljudima koji su upućivali molitve za mojeg anđela. On nas sad gleda s neba’, oprostili su se roditelji na društvenim mrežama.