Home Crna kronika SKANDAL DESETLJEĆA: SIPA lagala da je uništila 700 kg droge u Hercegovini...

SKANDAL DESETLJEĆA: SIPA lagala da je uništila 700 kg droge u Hercegovini – policija pronašla “uništenu” drogu!

SHARE

Samo dan nakon što su iz Ministarstva sigurnosti BiH priopćili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam milijuna maraka, policija Republike Srpske je, doznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena!

Tri najlonske vreće su pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.

Nije jasno kako je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto nije uništena.

To bi sada trebalo da istraži okružno tužiteljstvo u Trebinju, koje je, tvrde izvori, već pokrenulo istragu.

Tužitelj je naložio da se odmah uradi vještačenje i očevid i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena.

Misteriozno je, i bez prisutnosti medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo sigurnosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje, također se navodi u ovom prilogu.

Tek je naknadno poslano priopćenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH. Za osiguranje i prijevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH.

U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. srpnja. Sporne vreće, policija Republike Srpske je, kako javlja ATV, pronašla već 27. srpnja.