Home Zanimljivosti Lilić, Oliver, Urličić: Ovo je nevjerojatno, na HRT netko mora dati ostavku

Lilić, Oliver, Urličić: Ovo je nevjerojatno, na HRT netko mora dati ostavku

SHARE

I prije 50-ak godina postojao je agregat koji bi se automatski palio ako bi na televiziji nestalo struje, a sad programa nije bilo sat i 25 minuta. Ako je bilo strujnog udara, a bilo je, agregati su morali preuzeti stvar.

Komentirao je to bivši ratni direktor HRT-a Miroslav Lilić to što su se u utorak potpuno zamračila sva četiri programa HTV-a od 15:07  do 16.35 sati. Neslužbeno nam je potvrđeno da nisu radili ni mailovi, “pala” je i njihova internetska stranica, jedino su HRT-ove radijske postaje nesmetano emitirale.

– Najgluplja stvar je što u posljednje vrijeme HTV ima puno tehničkih pogrešaka, a sadašnji je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić nekad bio tehnički direktor, izvrstan inženjer. Ovo nije pogreška pojedinca, nego odraz opće raspuštenosti, neprofesionalizma, besperspektivne atmosfere i jednostavne apatije u kolektivu – rekao je Lilić za 24 sata, koji smatra da je najveća vrijednost HRT-a i sad i prije 50 godina upravo tehnika.

– Nitko ne može tehnički odraditi nogometno prvenstvo, doček ‘vatrenih’, ispraćaj Olivera kao HRT, i ako je riječ o tehničkoj pogrešci koja se mogla spriječiti, onda je to za ostavku – smatra Lilić.

Za voditeljske doajene Kseniju Urličić i Olivera Mlakara potpuno “zamračenje” televizije potpuno je nevjerojatno.

– Ovakve se stvari moraju očekivati i moraju biti spremni za ovakvu havariju. Poznato je da postoje agregati koji mogu nadomjestiti redovito napajanje i čudi me što su problem premostili tek za sat vremena – rekao je Oliver Mlakar.

– Tad se program vodio i iz podruma, pucalo se po odašiljačima, bilo je najvažnije da se sačuva sljemenski odašiljač, ali se ovo nikad u povijesti nije dogodilo – komentirala je dugogodišnja glavna urednica HTV-a Hloverka Novak Srzić.

S Hrvatske radio televizije kratko su nam potvrdili da je program prekinut “zbog poteškoća u napajanju strujom” i da analiziraju što je dovelo do prekida emitiranja programa, piše Maxportal.hr