Home Zanimljivosti IMAO JE TESTISE TEŠKE 32 KILOGRAMA: Nije mogao da ima seks, a...

IMAO JE TESTISE TEŠKE 32 KILOGRAMA: Nije mogao da ima seks, a onda je uslijedio preokret

SHARE

Den Maurer nije imao seksualni odnos punih devet godina jer su njegovi testisi bili teški 32 kilograma, piše Unilad.

Do 2015. godine, kad se podvrgnuo operaciji koja mu je promijenila život, Den se osjećao kao “zatvorenik u sopstvenom tijelu”, kako je rekao za TLC.

-S mojim se testisima osjećam kao da nosim kuglu i lanac– rekao je tom prilikom.

Na početku je osjećao samo lagano oticanje u testisima, ali su vremenom su oni toliko narasli da više nije mogao da vodi normalan život.

Zbog svog stanja ne može da izlazi, da se bavi sportom i da se zabavlja sa prijateljima koje je ranije često viđao.

Osjećaj je kao da vam je neko u testise stavio tri velike kugle za kuglanje i sada morate da ih nosite okolo. Neprestano osjećam bol, moja leđa moraju da nose dodatnu težinu i teško se krećem– ispričao je.

Ljekari u početku nisu znali o čemu se radi, pa su neki od njih za sve okrivili Denovu prekomernu težinu. On je odmah počeo da vježba, ali su testisi nastavili da rastu.

Do pomaka je došlo tek kad je na televiziji pogledao emisiju koja je govorila o limfedemu testisa. Shvatio je da je moguće da se i kod njega radi o sličnoj dijagnozi. Kontaktirao je lekara Džoela Gelmana koji je na njemu izveo operaciju koja je trajala čak 14 sati.

-Odlično se osjećam. Još uvek moram poraditi na tome da izgubim na kilaži, ali to je nešto sa čim sam se borio cijeli život. Hvala što ste mi pomogli da dobijem drugu šansu u životu– napisao je na stranici GoFundMe kampanje u znak zahvalnosti ljudima koji su mu pomogli da sakupi novac za operaciju.