Home Zanimljivosti Je li ovo račun ili je mater poslala dite u spizu? Dalmatinci...

Je li ovo račun ili je mater poslala dite u spizu? Dalmatinci se ‘posvađali’ oko događaja u jednom domaćem restoranu

SHARE

Na društvenim se mrežama često vode rasprave, i kad treba i kad ne treba, pa kad se pojavi neka tema o kojoj bi se dalo polemizirati, ne iznenađuje što svatko ima svoj stav koji će braniti dušom i tijelom.

O financijskoj situaciji velikog broja Hrvata, fiskalizaciji i sitnim krađama koje mimo zakona ugostitelji svake sezone provode, moglo bi se tako raspredati danima, tako da pretpostavljamo da se rasprava povodom ove objave tek zahuktava.

Na Facebook stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca”, netko se, naime, “pohvalio” računom koji je dobio za pizzu, sok od naranče i coca-colu, a sve što stoji u objašnjenju je: “Račun u jednome restoranu”.

Ni gdje ni kad, ali ljeto je i svi se malo češće nego inače počastimo kojim obrokom u nekom od milijun ugostiteljskih objekata na našoj obali, pa se shodno tome češće i šokiramo nekim od zanimljivih poteza vlasnika restorana.

Ovaj je korisnik račun dobio ispisan na papiriću iskidanom iz bilježnice za matematiku, a nekoga je fotografija instantno vratila u djetinjstvo.

“Reka bi da je mater poslala dite u spizu i napisala mu koliko što košta tako da zna da ima doma vratit 10kn”, napisao je prvi komentator, da bi se ubrzo mišljenja zaoštrila.

“Ovakvim načinom plaćanja ćemo sigurno imati….mirovine, dječiji, liječnike, profesore, nastavnike, vrtiće, a i sabornicu”, naljutio se netko, ali ne slažu se svi.

“To što nas Vlada krade stalno nikom ništa, a ode vam ovo smeta???”, uslijedilo je pitanje.

“Zaboravio podvuć PDV… Gost mu je (umjesto love) trebao na papirić napisat “stodvajstkuna””, dosjetio se pak jedan genijalac, a potom su se zaredali svakakvi komentari.

“Triba mu je karticom platit”, “Ja bih mu s guštom platila”, “Da nije pretragično, možda bi i bilo komično…”, pišu Dalmatinci spremni za svađu jer svakoga se tiče na njegov način, pa ima potrebu to i izložiti ostalima.., piše Slobodna Dalmacija