Home Društvo Mostarka se sama porodila u stanu: Doktori Hitne pomoći došli na gotovo

Mostarka se sama porodila u stanu: Doktori Hitne pomoći došli na gotovo

SHARE

Doktori Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar zabilježili su jučer neobičan i nezapamćen slučaj u svojoj ljekarskoj praksi.

Na hitan telefonski poziv u prijepodnevnim satima ekipa Hitne pomoći uputila se u centar Mostara, a rečeno im je da se žena porađa u stanu.

Dobili poziv

Iako je od sjedišta Hitne pomoći do stana tek nekoliko minuta vožnje, njihova ekipa došla je na svršen čin, jer se Mostarka, s kojom je sve vrijeme bio i suprug, već bila porodila.

– Kad smo, po pozivu, došli u taj stan, beba je već plakala. Muž je tu bio sa ženom. Doktor je prerezao pupčanu vrpcu, zaštitio bebu, provjerio je li sve uredu, a onda smo zamotali novorođenče i sa majkom ga prevezli na Ginekologiju. Sve je proteklo u najboljem redu, a zanimljivo je da je u ovom slučaju riječ o prvorotkinji – naveli su u Službi hitne medicinske pomoći Mostar.

Njihova ekipa na kraju je majku i bebu prevezla u Kliniku za ginekologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Nisu zapamtili

S obzirom na to da porođaj nije bio završen, jer posteljica nije bila izbačena, u Službi hitne medicinske pomoći kazali su nam da je to obavljeno u Klinici za ginekologiju SKB Mostar.

– Ne pamtimo ovakav slučaj u našoj praksi. Jednom je žena rodila tokom transporta do bolnice, ali ovako nešto nikad se kod nas nije desilo – rekli su u mostarskoj Hitnoj pomoći.