Home Zanimljivosti Evo kako možete osloboditi prostor na Gmailu

Evo kako možete osloboditi prostor na Gmailu

SHARE

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Googleov servis počnu koristiti kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sandučić skoro pa pukne po šavovima. Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dvije, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos.

Potom iskoristite tražilicu od Gmaila kako biste pronašli velike fileove. Primjerice, ako upišete has:attachment jpg u tražilicu imate ćete pregled poruka koje u privitku imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta. Izbrišite nakon toga one koje vam više ne trebaju.

Također, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U tražilicu unesite primjerice larger:5mb ako želite pronaći poruke s privitcima većim od 5 MB.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje Make use of it na kojem ćete pronaći još mnoštvo tehnoloških savjeta, navodi Novi list.

Nakon što izbrišete poruke otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali.