Home Politika LJEVIČARI I SRBI ŠOKIRANI: Poznati kolumnist portala index narugao se bježanju srba...

LJEVIČARI I SRBI ŠOKIRANI: Poznati kolumnist portala index narugao se bježanju srba iz Knina

SHARE

Kolumnist Indexa i sveučilišni profesor dr.sc. Goran Vojković se narugao zbjegu Srba s područja samoproglašene Republike Srpske Krajine koji je uslijedio nakon ‘Oluje’

Na današnji dan, kada je prije 23 godine započela oslobodilačka vojno-redarstvena akcija ‘Oluja’ i uoči sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, poznati kolumnist portala Index i profesor na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, dr.sc. Goran Vojković, objavio je na svome Twitteru objavu povodom godišnjice ‘Oluje’.

Dr.sc. Vojković osvrnuo se, naime, na bijeg, odnosno zbjeg Srba s područja samoproglašene Republike Srpske Krajine koji je uslijedio nakon ‘Oluje’.

“O, da itekako se treba sprdati s njima.”

S odvažnim povijesnim odmakom od skoro četvrt stoljeća, dr.sc. Vojković napisao je u svome tweetu: “Na današnji dan prije 23 godine je počelo Prvenstvo Republike Srpske Krajine u lakoj atletici, poznato i kao bežanija. Bili su nezaustavljivi.”

Na njegov komentar mnogi su ljevičari i srbi reagirali napisavši mu da njegova “doskočica” nije nimalo smiješna.

Na to je žestoko odgovorio: “A koji kua su imali dizati pobunu, blokirati ceste, ostaviti Dalmaciju bez struje i svima nama uzeti godine života pretvorenog u životarenje? A onda pred tenkovima, kada su odbili Z4, bježali kao zecovi. O, da itekako se treba sprdati s njima.”

“S bežanijom agresora i pobunjenika možemo se sprdati”

Na upit jednog komentatora bi li mu bilo smiješno i da netko sprda bijeg iz Vukovara, dr.sc. Vojković nepokolebljivo odgovorio.

“Uvijek zaboravljate osnovnu stvar – agresija je bila na Hrvatsku, pa se s bežanijom agresora i pobunjenika uredno možemo sprdati. A i vi se slobodno sprdajte ako Hrvatska napadne Šumadiju i izgubi. Neće nam smetati”, napisao je Indexov kolumnist na Twitteru.