Home Društvo Incidenti: Branitelj se pokušao zapaliti u Tuzli, na Bijači sukob s građanima

Incidenti: Branitelj se pokušao zapaliti u Tuzli, na Bijači sukob s građanima

SHARE

Nakon što je grupa od desetak bivših branitelja blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli, jedan od njih je donio spremnik s benzinom, a zatim ga posuo oko sebe te s upaljačem u rukama prijetio da će se zapaliti.

U toj nakani su ga spriječili prosvjednici. Glavno prometno čvorište koje povezuje putne pravce prema Sarajevu, Doboju i Orašju bivši branitelji će, kako su istaknuli, u blokadi držati do ispunjenja njihova zahtjeva – prvenstveno u ovom trenutku zakazivanje sjednica oba doma Federalnog parlamenta, a potom i usvajanje zakona o pravima razvojačenih branitelja, piše Klix.ba.

Na Graničnom prijelazu Bijača pripadnici Udruge “Zaboravljeni branitelji” u 13 sati su promet, a sat vremena kasnije došlo je i do incidenta s građanima koji čekaju u koloni. Nakon teških riječi počelo je naguravanje, a letjelo je i kamenje.

Kako javlja Klix.ba, razmjena teških riječi prerasla je i u fizički obračun. Bivši branitelji su građanima poručili da ova populacija nije njihov problem, već vlada u Sarajevu, a jedan od građana izrevoltirano je dobacio: “Dabogda poginuli kao ’92“.

www.jabuka.tv