Home Crna kronika Razgovarali smo s kolegama ubijene liječnice čije je tijelo pronađeno u stanu...

Razgovarali smo s kolegama ubijene liječnice čije je tijelo pronađeno u stanu u Trogiru: ‘Za svakog je uvik našla vrimena. Bila je savršena’

SHARE

Trogirska policija danas oko 13.45 sati zaprimila je dojavu da se u stanu, u zgradi u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, nalazi beživotno žensko tijelo. Odmah su na mjesto događaja upućeni policajci koje je zvao, neslužbeno doznajemo, suprug pokojne Asje Belas Tukić, 61-godišnje liječnice čije je tijelo pronađeno u stanu na posljednjem katu zgrade.

Na očevid je izišla i zamjenica županijskog državnog odvjetnika, da bi na kraju bilo neprijeporno utvrđeno kako je žrtva usmrćena jednim ubodom nožem u leđa.

Ono što upućuje na to da je u pitanju nasilna smrt jest rana u leđima, koja je uočena na beživotnom tijelu i za koju se odmah pretpostavilo da je nastala od uboda nožem koji je pronađen pored njezina tijela.

Navodno, po neslužbenim informacijama, sada, nažalost, pokojna liječnica taj stan je iznajmljivala i u njega je u ponedjeljak došla kako bi ga očistila nakon odlaska gostiju i pripremila za ”novu turu”. U zgradi pedesetak metara udaljenoj od autobusnog kolodvora koja ima sedam stanova, njezin stan od sedamdesetak kvadrata koji je dobila oporučno nakon smrti roditelja nalazio se na trećem katu.

Kako smo neslužbeno doznali, 61-godišnja liječnica bila je fizijatar reumatolog, zaposlena u splitskim Toplicama u Marmontovoj ulici, odnosno u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom.

Razgovarali smo u ponedjeljak s nekoliko zaposlenika Toplica i svi su redom bili u šoku kad su saznali za smrt omiljene liječnice.

– Ne mogu virovati, to je nemoguće. Uvik je bila susretljiva, kolege su je obožavale, bila je savršena. Za svakog je uvik našla vrimena kad je tribalo dati neki savjet, uvik je bila na usluzi pacijentima, spremna učiniti šta god triba… Bila je savršena…Užas, u šoku sam – kazala nam je jedna od djelatnica splitskih Toplica.

Saznali smo da su se prije mjesec dana stanari zgrade dogovorili kako će urediti okoliš te da su tim povodom upriličili malu proslavu kojoj su nazočili i ona i suprug. Pripremila je palačinke i počastila svoje susjede.

Bila je, kaže naš sugovornik, druželjubiva, vesela, majka jedne kćerke i nitko nije mogao slutiti da će završiti na takav način. S kime se družila i koji su bili motivi, navodno nasilne smrti, nitko nije htio govoriti.

Jedino smo još doznali da u toj zgradi od sedam stanova četvero vlasnika iznajmljuje, te da su vrata stanova blindirana pa stanari koji žive u zgradi nisu ni mogli čuti što se događalo u susjednom stanu i tko je ušao te počinio taj zločin.