Home Zanimljivosti Novinari zvali zadarske iznajmljivače i predstavljali se kao gejevi, evo rezultata

Novinari zvali zadarske iznajmljivače i predstavljali se kao gejevi, evo rezultata

SHARE

Velik dio hrvatske javnosti raspravlja o Zadraninu koji je odbio primiti u apartman brazilski bračni par samo zato što su gejevi.

Osim uobičajenih primitivnih ispada, na društvenim mrežama i forumima razvila se ozbiljna diskusija oko navedenog slučaja. Neki se zgražaju nad odgovorom vlasnika apartmana, dok ga drugi podržavaju, govoreći kako on u svom privatnom prostoru ima pravo primiti ili odbiti koga god želi, bez obzira na razlog.

U moru komentara, primijetili smo i ponavljajući uzorak onih koji podržavaju gazdu apartmana, govoreći kako bi i oni jednako postupili, piše Index.hr.

Odlučili su novinari Indexa provjeriti kakva je situacija u Zadru, odnosno jesu li zadarski iznajmljivači zaista homofobni.

Pogledajte snimku:

“Gej par” zasmetao samo jednom starijem gospodinu

Pronašli su stranicu koja reklamira apartmane u Zadru i okolici i počeli nazivati iznajmljivače. Predstavljali su se kao domaći gejevi. Predstavljali su se kao strani gejevi. Predstavljali su se (jako, jako neuvjerljivo) kao srpski gejevi.

Zanimala ih je reakcija zadarskih iznajmljivača. Htjeli smo vidjeti ima li istine u hrpi nesuvislih homofobnih komentara na društvenim mrežama, navode iz Indexa.

Nije bilo homofobije. Ni ksenofobije, usput. Zadrani, ili barem zadarski iznajmljivači, nisu imali nikakav problem s našim izmišljenim identitetom. Svi koje smo kontaktirali, osim jednog gospodina, uopće nisu reagirali na informaciju kako dolazimo s dečkom, odnosno djevojkom.

Jednom postarijem gospodinu, ako je suditi prema glasu, zasmetala je ideja da mu pristiže gej par.

“Što ste morali to naglašavati?” zavapio je i praktički mu se u glasu moglo čuti kako mu je žao zbog izgubljene zarade.

Novac je važniji od seksualnih preferencija

Međutim, u ovom našem malom i apsolutno neznanstvenom eksperimentu, pokazalo se da zadarski iznajmljivači, sudeći po našem uzorku, imaju normalan i zdrav stav prema klijentima koji im donose zaradu.

Od seksualnih preferencija gostiju, važniji im je aseksualni novac koji sa sobom donose.