Home Šport Modrić je Realu rekao da je kraj: “Želim u Inter”

Modrić je Realu rekao da je kraj: “Želim u Inter”

SHARE

Luka Modrić (33) otvoreno je čelnicima Reala rekao da nema namjeru nastaviti karijeru u Realu.

Modrić je u srijedu došao na trening Reala iako je od kluba tražio da ne trenira dok ne riješi svoju situaciju. No hrvatski kapetan je u trening centru ostao sat vremena duže od suigrača i onda se automobilom zaputio prema gradu.

Modrić se sa svojim menadžerom Vladom Lemićem i Interovim predstavnikom Giuseppeom Risom trebao sastati s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom. No do tog sastanka nije došlo, nego su se Modrić i društvo sastali s Joseom Angelom Sanchezom, drugim operativcem kluba.

Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, Modrić je Sanchezu otvoreno poručio: “Želim u Inter.” Sanchez mu je odgovorio da ga klub želi zadržati, ali je Modrić zatražio sastanak s Florentinom Perezom. Iako je taj sastanak bio predviđen za srijedu, do njega neće doći prije petka, a moguće je da će se sastati i u subotu.

Gazzetta tvrdi da je Modrić članovima svoje obitelji te Predragu Mijatoviću i Vladi Lemiću otvoreno rekao da želi transfer u Inter. U razgovoru sa Sanchezom pozvao se na džentlmenski ugovor s Florentinom Perezom, kakav je imao Cristiano Ronaldo. Prema tom dogovoru, Modrić može otići iz kluba ako dobije zadovoljavajuću ponudu, a ona Interova je i više nego dobra.

Inter je Modriću ponudio četverogodišnji ugovor od deset milijuna eura po sezoni. Osim toga, Inter mu nudi i opciju da po isteku ugovora potpiše dvogodišnji ugovor s kineskim Jiangsuom, čiji vlasnik je Suning Holdings Group, ista tvrtka koja je vlasnik Intera. Talijani bi Modrića prvo posudili na godinu dana za 15 milijuna eura, čime bi izbjegli probleme s financijskim fair-playem, a sljedećeg ljeta bi otkupili njegov ugovor od Reala za dodatnih 25 milijuna.

Florentino Perez je u nekoliko navrata demantirao Modrićev transfer, dodavši da ga može dobiti svatko tko aktivira njegovu klauzulu od 750 milijuna eura. Španjolski mediji pišu da bi Perez pristao na desetak puta manji iznos pa se može očekivati da će Inter malo podebljati svoju ponudu nakon čega bi Real najvjerojatnije Modrića pustio u Inter.

Hrvatski kapetan je za Kraljevski klub odigrao 257 utakmica i upisao 13 golova i 40 asistencija. Bio je ključan igrač u osvajanju četiri Lige prvaka, tri klupska SP-a, španjolskog prvenstva i jednog Kupa kralja, piše Index.hr