Home Društvo BIVŠA PRAVAŠICA I PLAYBOYEVA ZEČICA PREDAVAT ĆE STUDENTIMA: Držat će i kolegij...

BIVŠA PRAVAŠICA I PLAYBOYEVA ZEČICA PREDAVAT ĆE STUDENTIMA: Držat će i kolegij Povijest NDH

SHARE

Živopisna Vlatka Vukelić na Hrvatskom studijima Sveučilišta u Zagrebu predavat će povijest. Ne bi nimalo čudna bila ta činjenica, da ista nije zagovornica ukidanja Dana antifašističke borbe te bivša članica stranke HSP AS, koja je javno koketirala s radikalno desnim strankama, zbog čega su je izbacili iz stranke.

Na web stranici Hrvatskih studija stoji kako će docentica Vukelić držati predavanja na sveučilišnom preddiplomskom i diplomskom studiju, a između nekoliko kolegija koje će predavati, bit će i kolegij Povijest NDH.

Vlatka Vukelić poznata je javnosti iz više razloga. Prije pet godina pojavila se u hrvatskom izdanju magazina Playboy, što nije nikada željela komentirati, koketira s radikalnom desticom te je ove godine ponovno rekla što misli o proslavi Dana antifašističke borbe.

Predsjednica udruge ‘Hrvatska slobodna desnica’ održala je pred šumom Brezovica kratku tiskovnu konferenciju te naglasila kako godinama ‘argumentirano pokazuje da se državni praznik Dan antifašističke borbe održava temeljem povijesno i činjenično netočnih podataka’.

’22. lipnja 1941. godine – nije se dogodilo ništa’

Zaključila je da se 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovica nije se dogodilo ništa, jer su se sisački komunisti na vijest o napadu Hitlerove Njemačke na SSSR okupili u šumi kod sela Žabno, a ne u Brezovici.

“Na tom mjestu je zvjerski ubijeno više od 6.000 nekomunista, o čemu postoji zavjet šutnje. Doslovce, oni koji obilježavaju na ovom mjestu Dan antifašizma gaze po njihovim kostima“, rekla je Vukelić koja će buduće generacije studenata učiti, ni manje ni više, nego povijest, piše Net.hr