Home Politika Čović u Širokom Brijegu: Kao veliki narod, moramo biti preteče i predvodnici

Čović u Širokom Brijegu: Kao veliki narod, moramo biti preteče i predvodnici

SHARE
Dragan Čović obratio se nazočnima u Kinu “Borak” na svečanoj sjednici  Gradskog vijeća održanoj povodom Dana Grada Širokog Brijega.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović istaknuo je zadovoljstvo onime što može vidjeti i što se događa u Širokom Brijegu.

Svaki put kada smo ovdje, u mom Širokom Brijegu, osjećamo da možemo biti ponosni na ono što se radilo prošle godine, istaknuo je Dragan Čović na početku obraćanja.

Čović je izrazio uvjerenje kako će razvojnim strategijama uz ono sredstava što imaju u proračunu i u suradnji s višim razinama vlasti uskladiti razvoj, tako da Široki dobiva jednu posebnu dimenziju iz godine u godinu.

Osvrnuvši se na izbore koji će se u listopadu održati u BiH, Čović je naglasio kako je ovo posebno vrijeme, vrijeme pred izbore, a posebno se čuje nešto što se kaže iz Širokog Brijega, i drugačije je, nego kada se kaže iz nekoga drugoga sjedišta.

Ponosni smo što jesmo veliki narod u BiH, koliko god bili malobrojni, poručio je Čović.

To treba čuti svatko tko misli da može u ime nas donositi odluke. Mi smo danas u prigodi da pošaljemo vrlo jasnu poruku, tu smo, razvijati ćemo se, graditi, bit ćemo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti u BiH, kako kad je u pitanju vanjski, onaj europski put, tako kad je i u pitanju ovaj socio-ekonomski i gospodarski, vrlo jasno, nikada nećemo čekati da nam netko drugi nešto da, naglasio je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Upravo kao veliki narod moramo slati vrlo jasne poruke, moramo biti preteče drugima, koliko god bili brojniji od nas, da znamo kako ćemo preživjeti u BiH, pa evo to je posebno zanimljivo kazati u ovo vrijeme, manje od dva mjeseca do izbora, naglasio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović.

Čović je naglasio da drugi neće moći birati za Hrvate

U svome govoru, Čović se osvrnuo i na legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH.

Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Ali koliko god se oni trudili različitim nastojanjima, iz onoga što je ostalo u zakonskim okvirima, kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, neće moći birati za nas, naglasio je Čović, pozvavši na zbijanje redova.

Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove. Svi mi. I oni koji su u strukturama braniteljskih udruga, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, do naših duhovnih otaca jer samo tako ćemo uravnotežiti sve ono što trebamo uravnotežiti unutar hrvatskog naroda u BiH i s ponosom govoriti da je ovo naša domovina, poručio je u petak iz Širokog Brijega hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dagan Čović, piše Jabuka.tv