Home Politika Hrvatska dijaspora će podržati bh. sunarodnjake

Hrvatska dijaspora će podržati bh. sunarodnjake

SHARE

Predsjednik HNS-a BIH Dragan Čović susreo se s koordinatorima iz iseljeništva vezano uz dopisno glasovanje tijekom koncerta “Blatničke note dobrote” u Blatnici gdje se tradicionalno okuplja i mnoštvo iz iseljeništva na poziv domaćina “kralja dijaspore” Mate Bulića, piše Večernji list.

Predsjednik Čović istaknuo je ulogu iseljeništva ne samo za predstojeće jesenske izbore nego i zbog njihove značajne uloge vezane uz gospodarstvo, kulturu i društvo.

Ove godine registriran je rekordno veliki broj birača iz Hrvatske i iseljeništva, što pokazuje povezanost iseljeništva s BiH. Čović je u Blatnici kod Čitluka razgovarao s koordinatorima koji su došli iz Njemačke, Austrije i Švicarske te im zahvalio na dobrim rezultatima vezanim uz registraciju birača za dopisno glasovanje. S Čovićem su tom prigodom razgovarali koordinatori Toni Kraljević, Kristijan Zadro, Franjo Akmadža, Mate Bulić, Marijo Primorac, Pero Vidovit, Dominik Barunčić, Mate Vukšić, kao i savjetnik člana Predsjedništva Tugomir Čuljak.

Izvor: Ljportal.com