Home Društvo Vedrana Rudan u šovinističkom tekstu objavila da više nije Hrvatica: ‘Možda, možda...

Vedrana Rudan u šovinističkom tekstu objavila da više nije Hrvatica: ‘Možda, možda su Hrvati poput ostalih ljudskih bića, ali kad vidim povijest ovog naroda…’

SHARE

Vedrana Rudan u svom je vulgarnom i psovačkom stilu napisala još jedan šovinističko – propagandni tekst protiv Hrvata, na koji bi vjerojatno kad bi istim tonom bio napisan protiv Roma ili Židova odmah reagirala policija, DORH, bio bi utuživ i povlačio zatvorsku kaznu.

Upis s bloga Vedrane Rudan – kojeg je zadnjih dana prenio cijeli četnički tisak – donosimo u cijelosti, a izvornik možete vidjeti ovdje.

Voljela bih da negdje postoji knjižica, pedesetak stranica, mali smo narod, u kojoj bi pisalo tko su hrvati. Za sve one koji žive u ovoj zemlji a ništa ne znaju o hrvatima. Hrvati su bića koja su se u svojoj povijesti uvijek najugodnije osjećala u moćnoj tuđoj guzici. Austrijskoj, talijanskoj, mađarskoj, njemačkoj, američkoj a posebno u EU guzičetini. Bar tako govore. Iz jugoslavenske su izašli razarajući joj hemoroide i najzad postali “svoj na svome”.

“Svoj na svome” bili su i za vrijeme NDH. Hrvatske kame rezale su srpske, ciganske, židovske i krivomisleće hrvatske vratove s tolikim užitkom da je Hitler osobno zamolio Pavelića da oladi svoje dečke. Zanimljiv je i podatak da je u NDH postojao jedini dječji koncentracijski logor u Evropi. Da li su hrvati slučajno pred šezdesetak godina bili zločinci? Takvo je vrijeme bilo? Da je to istina ne bi danas nogometaš neandertalac kome je kvocijent inteligencije manji od broja cipela pozivao na klanje. Neandertalac? Prejaka riječ. Nije jedini urlao. Tisuće ljudi razdragano je odgovaralo na ustaški poklič.

Što su hrvati činili kad su krvave njuške izvukli iz jugoslavenske guzice? Sjeća li se itko? Da li nam je to problem? Norac je i danas heroj iako je nevinoj ženi sprašio metak u glavu. Dok je služio robiju uspio se vjenčati, dobiti djecu i izgraditi kuću. Jučer sam na ekranu vidjela Antuna Vrdoljaka. Čovjek Za Sva Vremena urlao je na nekog sirotana ispunjen hrvatstvom toliko da su mu gotovo oči iskočile iz glave.

Antun Vrdoljak, mrzitelj svake kože koja nije bijela poput “kockice” na hrvatskoj zastavi, Vrdoljak koji je devedeset i prve HRT očistio od svega što je smrdilo na srpsko i sve krivomisleće hrvatsko još uvijek nam je heroj a ne zločinac. Hrvati vjeruju u boga a ne vide što im rade popovi lopovi, hrvati su lizali cipele Tuđmanu, Titovom generalu koji je po Hrvatskoj sadio vrbe ali je pazio da se njegovi unuci na njima ne zanjišu, hrvati se tresu pred svakim tko bi im mogao razbiti zube a pjena im navre iz bijesnih usta kad pred sobom nanjuše nemoćne.

Smrt pederima! Ajmo na referendum! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Da kojim slučajem u Hrvatskoj žive samo pederi Amerikanci hrvati bi istim bolesnim žarom glasali PROTIV. Doduše, u tom slučaju referenduma ne bi bilo.

Možda, možda su hrvati poput ostalih ljudskih bića, Nijemaca, Mađara, Francuza… Možda samo opet živimo u vremenu kad fašizam guta zemlju po zemlju, čovjeka po čovjeka. Možda nema genetskih zločinaca. Možda. Ipak, kad bacim oko na povijest svoga naroda koje se ogromna većina građana ove zemlje ne stidi poželim svojoj unuci poslati poruku.

Mala, tvoja nona NIJE HRVATICA. I time se ponosi.

Hoće li se Vedrana Rudan odreći i državljanstva?

I mi u Hrvatskoj se ponosimo što Vedrana Rudan više nije Hrvatica i ne sramoti nas svojim ponašanjem, no kad se odrekla hrvatstva bilo bi dobro da se odrekne i državljanstva te vrati putovnicu u veleposlanstvo u Beogradu.

Rudan u tekstu ne iznosi ništa osim velikosprskih propagandnih izmišljotina o tome da je Hitler bio zgrožen time što Pavelić, kojeg je sam postavio i mogao ga smijeniti kad je htio, radi Židovima (a Mengele je valjda i suze ronio), ali zato “hrvati” piše malim slovom. Insinuacije da su Hrvati genetski programirani zločinci su pak upravo ono što je nacistička propaganda govorila o Židovima.

Je li uopće ikad bila Hrvatica osim po mjestu rođenja je upitno: Otac joj je iz BIH, navodno negdje iz okolice Gackog, a majka iz Like, naseljeni u Opatiju nakon Drugog svjetskog rata. Vedrana nije nikad puno govorila o svojoj obitelji, spominje se u nekim izvorima tek da je majka bila alkoholičarka, obitelj siromašna, a i Vedrana je, osim po narcisoidnosti i vulgarnosti, navodno poznata i po sklonosti alkoholu, te obilaženju riječkih krčmi do “fajrunta”. No svojim izborom je oduvijek bila Srpkinja, kao i suprug. O Srbima kao narodu uvijek ima samo riječi hvale, i zanimljivo da joj u Hrvatskoj smeta to što je Norac za Hrvate navodno heroj, Norac kojeg je ta ista Hrvatska osudila na dugogodišnju robiju, dok joj ne smeta što je u Srbiji ratni zločinac optužen za genocid član parlamenta, što se sudski rehabilitiraju suradnici nacista poput Nikole Kalabića, što su predsjednik i većina ministara bili bliski suradnici ratnih zločinaca Miloševića i Šešelja, što se Srebrenica slavi na stadionima i što su konc-logori poput Manjače nešto što u Srbiji ne nailazi ni na kakvu moralnu osudu.

Hrvatsku državu nikad nije prihvatila, mrzi kapitalizam, ali je devedesetih nakon rata svejedno pokušala biti kapitalist. Otvorila je agenciju za posredovanje nekretninama, tada čest način za brzo bogaćenje uz minimalna ulaganja, koja je propala nakon što je kupcu iz Australije prodala kuću prostornim planom predviđenu za rušenje.

U svakom slučaju, dobro je da smo je se riješili, ali bilo bi bolje kad bi to bilo potvrđeno vraćanjem državljanstva.

Pogledajte kako nekad česta gošća HRT-a Vedrana Rudan na javnoj televiziji kod Aleksandra Stankovića ponavlja više puta demantirane laži o dr. Željki Markić:

O Vedrani Rudan više pogledajte u prilogu Mreže TV:

Poslušajte još neke od izjava bivše urednice HRT Radio-Rijeke:

Izvor: narod.hr