Home Crna kronika NOVI DETALJI U ISTRAZI UBOJSTVA UGLEDNE LIJEČNICE: Ubio ju je bivši suprug,...

NOVI DETALJI U ISTRAZI UBOJSTVA UGLEDNE LIJEČNICE: Ubio ju je bivši suprug, koji je objavio sućut u novinama? On kaže da ju nije ubio, ali jedan ključan detalj ruši njegovu priču

SHARE

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla materijalne dokaze protiv osumnjičenog ubojice.

Zbog ubojstva 61-godišnje liječnice Asje Belas Tukić uhićen je njezin 65-godišnji bivši suprug Željko Tukić, no on tvrdi da to nije učinio. Potvrdio je to i njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Jadran Franceschi.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, Asju Tukić ubio je njen bivši suprug Željko Tukić. Isti list spekulira kako je razlog ubojstva novac te kako Željko nije bio zadovoljan honorarom koji mu je Asja davala za održavanje apartmana.

Osumnjičeni je upravo u Slobodnoj Dalmaciji objavio sućut svojoj bivšoj supruzi, a kako sumnja policija i svojoj žrtvi u kojoj stoji “Adio, voljena”, a ispod fotografije liječnice bio je tekst: “Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom”.

Željko je, koliko je poznato, piše Slobodna, bio taj koji je prvi nazvao policiju i obavijestio ih o ubojstvu.

Kronologija trogirskog ubojstva

Jutros je Policijska uprava splitsko-dalmatinska protiv Tukića podnijela kaznenu prijavu uvjerena kako ima dovoljno dokaza da je upravo on u ponedjeljak ubio bivšu suprugu u stanu u Trogiru što ga je iznajmljivala turistima. I tog jutra pripremala ga je za dolazak gostiju, kada je Tukić dojavio da ju je pronašao mrtvu. Ubijena je s nekoliko uboda nožem u leđa i prsni koš. Iako se od početka činilo da bi upravo bivši suprug mogao biti i ubojica, on je nakon ispitivanja pušten, ali je prijava protiv njega podnijeta nakon što je prikupljeno dovoljno dokaza.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. kolovoza u stanu u Trogiru 61-godišnjakinji zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više očevida na otvorenom prostoru, pretraga terena te stanova i vozila”, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Ključni dokazi protiv Tukića

Prema informacijama do kojih je došao Večernji list, Tukića je u ponedjeljak alarmirala kćer kojoj se majka nije javljala na mobitel. Nije odgovarala ni gostima koji su dogovorili najam njezinog apartmana. On je pak otišao do stana i ubrzo javio da je bivšu suprugu pronašao ubijenu.

Slučaj je od početka bio misteriozan budući da iz stana Asje Belas Tukić ništa nije nedostajalo. I njezin novčanik bio je netaknut. Supružnici su pak od razvoda bili u relativno dobrim odnosima, a liječnica je čak i financijski pomagala bivšem mužu. Željko je Asji pomagao i u održavanju apartmana.

Na kraju se obruč sumnje stegnuo ipak oko njega. Naime, istražiteljima je lagao da je u vrijeme ubojstva bio u Slatinama, no nadzorne kamere snimile su ga upravo u Trogiru. Prije nego što je pozvao policiju u Asjin stan promijenio je odjeću, a sasvim je izvjesno i da je policija u njegovom domu i podmorju ispred nje pronašla još neke važne dokaze.