Home Zanimljivosti Spisak razloga: Zašto muškarci sve teže osvajaju djevojke

Spisak razloga: Zašto muškarci sve teže osvajaju djevojke

SHARE

Barem svaki treći muškarac u Sjevernoj Americi i Europi nema partnericu, tvrde naučnici koji su putem društvenih medija detektirali najvjerojatnije razloge zašto je solo status danas toliko raširen i zašto je današnjim muškarcima tako teško pronaći djevojku.

Predvođeni Menelaosom Apostolouom, znanstvenici sa Sveučilišta Nikozije na Cipru postavili su na Redditu jednostavno pitanje: Dečki, zašto ste samci?.

Među hiljadama anonimnih odgovora filtrirali su samo one korisnike ovog društvenog medija koji bi umjesto solo statusa radije odabrali vezu, a analizom 6.700 odgovora izdvojili su četrdesetak najčešćih razloga zbog kojih muškarci sve teže pronalaze partnerice.

Loš izgled, koji obuhvaća ćelavost i nizak rast, najčešće je navođen razlog, a slijedi ga nedostatak samopouzdanja, prenosi tportal.hr.

Visoko na listi razloga solo statusa kotira i nedovoljno uloženog truda i nezainteresiranost za duge veze, kao i nedostatak vještine zavođenja ili sramežljivost.

Zbog loših iskustva u prethodnoj vezi, neke je korisnike strah ući u novu vezu, a čest su razlog i ozbiljniji mentalni problemi i općenito loše zdravstveno stanje ili invaliditet.

Najčešći razlozi solo statusa muškaraca:

1.loš izgled (uključujući ćelavost i nizak rast)
2. nedostatak samopouzdanja
3. premalo truda
4. nezainteresiranost za duge veze
5. loše vještine zavođenja
6. introvertiranost
7. nedavni prekid veze
8. loša iskustva iz prethodnih veza
9. nedostatak dostupnih žena
10. prekomjerna težina
11. različiti prioriteti
12. sramežljivost
13. prevelika izbirljivost
14. anksioznost
15. manjak vremena
16. društvena neprilagođenost
17. uživanje u solo statusu
18. depresija
19. loš karakter
20. poteškoće u pronalaženju odgovarajuće žene…

Uzroke neuspjeha modernih muškaraca u pristupanju ženama doktor Apostolou pronalazi u evoluciji i neusklađenosti socijalnih vještina pojedinih muškaraca koje su u današnje doba potrebne kako bi se ostavio dobar dojam.

U predindustrijsko vrijeme, navodi Kiparski naučnik u časopisu o psihološkoj evoluciji,brakovi su bili dogovarani, natjecanje između muškaraca je bilo snažno, a žene su nerijetko osvajane i silom.

Društveno nesposobni i neprivlačni muškarci možda nisu ostajali samci jer su se o njihovom bračnom statusu brinuli roditelji.