Home Zanimljivosti U HERCEGOVINI TRI DANA ŽALOSTI: Mladenci se odlučili za manju svadbu od...

U HERCEGOVINI TRI DANA ŽALOSTI: Mladenci se odlučili za manju svadbu od “samo” 300 gostiju

SHARE

Malo hercegovačko selo a posebno dvije obitelji već par dana su zavijene u crno nakon što su mladenci odlučili na svadbu pozvati samo 300tinjak ljudi. Da stvar bude još traumatičnija za njihove obitelji, mladenci su odbacili mnoge uhodane hercegovačke svatovske običaje te tako svoje obitelji ostavili na milost i nemilost seoskim ogovaranjima.

Sve je počelo još prije par dana kada je mladoženja svojima objavio da će skup svatova biti ispred crkve a ne kako se to do sada u obitelji radilo u posebno napravljenom KKSD prizemlju kuće (krstitke, krizme, svadbe i daće).

Majka mladoženje šokirana, zavapila je za silnim kolačima i pitama koje je raznijela po selu dok je otac pustio suzu za kamionom odnešenih gajbi. Prežalio bi ćaća i gajbe i pite ali kad je čuo DJ-a ispred crkve umjesto harmonike tlakovi mu se spojili k’o vino i voda. Ni majka jadna nije bolje prošla te su je morali par puta vraćati defibrilatorom kad je nevista rekla da u protokolu nema ni tradicionalnog probanja juhe. Shrvana Nevenka jecajuć je samo rekla: “Nije meni žao mene nego dice jadne što čekaju bombone isprid kuće.”

Stricu Juri su propale tri proste šale jer nije bilo kupovanja mlade a tetka Ivanka je uzalud obula ravne cipele jer jedino kolo koje se igralo taj dan je bilo pretKOLO Lige prvaka. Među silnim ekserima u roditeljski sanduk toga dana sin Ivano je zabio još jedan kada je preuzeo ženino prezime. U dva reda se potpisao kod matičarke.

Traume za obitelj su se nastavile u sali, DJ je 5 sati “svirao” a ništa nije zapjevao, samo se par puta moglo čuti “madafaka”. Razjareni stric tri puta potezo kuburu na njega jer mu od slušalica nije mogo reći da pusti Bulića.

Ćaća Stanko je tokom večeri shvatio i da će propasti ankeri na katu kuće jer je sinčina rekla da će rentati nešto u mljekari. Iz revolta nije jabuke ni bacio, samo je rakao “Ja da mu je nosim gore u onaj kofer sunce mu poljubim? Nek dođe ponj’ ” Gledajuć onu šaku jada od 300 uzvanika Stanko se sa tugom prisjetio kako se u susjeda Marinka toliko znalo skupit kad se rakija pekla.

Mnogi seljani kažu da selo ne pamti ovu sramotu te da je ovo u sjenu bacilo i sramotu koja se desila Anti pokojnog Franje, kada se nakon 20g rada u Njemačkoj u selo vratio sa Renaultom.

Preuzeto s Tersa