Home Crna kronika ‘Vrtić iz pakla’: Djeca zavezana u krevetićima, roditelji u šoku!

‘Vrtić iz pakla’: Djeca zavezana u krevetićima, roditelji u šoku!

SHARE

Šokantni prizori snimljeni su u jednom ruskom privatnom vrtiću. Na njima se vide malena djeca vezana u krevetićima. Onemogućeno im je kretanje, a nekima je zbog toga i potencijalno ugrožen život.

Ovaj skandal je otkrila Natalia Dyachenko (20), novozaposlena odgojiteljica u vrtiću Polinka u ruskom gradu Astrakhanu. Rekla je kako su ovim mališanima, koji su stari između jedne i dvije godine života, često vezane ruke i noge da ne bi mogli pobjeći.

Roditelje je zgrozio prizor kojega su vidjeli – djeca koja u krevetićima leže zavezanih ruku i nogu. U tijeku je opsežna istraga ovog slučaja, nakon što su zgroženi roditelji sve prijavili policiji.

Dyachenko, koja je snimila video i otkrila ovaj ‘vrtić iz pakla’, objasnila je što je snimila.

“Ovo dvoje djece je vezano i tako će ostati sve do 15:30 sati. Ovom dječaku su zavezane noge, ali i ruke. Ima čvor ispod vrata pa se lako može i ugušiti. Djelatnici vrtića ne brinu o djeci, negdje odmaraju. Ne znam kako ovo objasniti. Morate to vidjeti da biste shvatili”, pokušala je objasniti.

Jedna od majki, Olesya Urzhumova, ispričala je kako njezina kći ne želi ići u vrtić te svakodnevno ima problema s time kako dijete odvesti tamo na čuvanje.

“Tijekom prvog tjedna boravka u vrtiću primijetila sam promjene u njezinu raspoloženju. Stalno je plakala”, ispričala je majka, a onda je vidjela snimku na kojoj je njezina djevojčica zavezana u krevetiću.

“U sobi je bilo 12 do 15 djece. Po dvoje su ležali u krevetićima. Noge su im bile zavezane jednokratnim pelenama”, opisala je. Odmah je krenula u vrtić po svoju kćer. Kad je došla, tamo je već bio odvjetnik vrtića, Igor Borisovich koji nije želio odgovoriti na pitanje zašto su djeca vezana.
No, kasnije je za novine Komsomolskaya Pravda rekao: “Mi ne vežemo djecu i imamo dovoljno kreveta za sve. Natalia je to sve namjestila kako bi izazvala skandal. Dali smo joj otkaz. Sad ćemo zajedno s roditeljima odlučiti kako ćemo nastaviti daljnju suradnju te kako popraviti našu reputaciju. Ovo nije prvi napad na nas, ali je dosad najjači. Nadam se da će nadležne službe razumjeti ovu situaciju.”

Tko ovdje laže, a tko govori istinu ubrzo će pokazati rezultati istrage koja je u tijeku, prenosi 24sata.hr