Home Gospodarstvo Iz Podravke potvrdili izgradnju tvornice u Hercegovini

Iz Podravke potvrdili izgradnju tvornice u Hercegovini

SHARE

Nakon što je Večernji list objavio ekskluzivno informaciju da hrvatska Podravka počinje uskoro graditi tvornicu kod Mostara.

Izrađen je dokument koji predstavlja četverogodišnji plan otkupa iz kojega se vidi kako se planira širenje proizvodnje i povećavanje kapaciteta prerade voća i povrća, koje se broji u tisućama tona, do 2022. godine. Samo je pitanje hoće li proizvođači uspjeti namiriti količine koje hrvatski gigant traži.

Zdravko Dimač, direktor Sektora za poljoprivredu Podravke, jučer je ekskluzivno za Večernji list potvrdio kako će hrvatski gigant graditi tvornicu na području Hercegovine.

– Planiramo izgradnju tvornice Podravke u Hercegovini. Projekt je u završnoj fazi. Na pokusna polja, koja su zasađena na četiri lokacije, u Ljutom Docu, Ljubuškom, Ravnom i Grahovu, dolazi direktor razvoja Podravke prof. dr. Zdravko Matotan koji će utvrditi dan berbe industrijske rajčice. Podravka će od proizvođača otkupiti rajčicu i darovati je u humanitarne svrhe pučkim kuhinjama, staračkim domovima, vrtićima, studentskim domovima i ostalima koji imaju potrebu – rekao je Dimač jučer za Večernji list.

Na ovaj način je odbacio poluinformacije koje su pojedini lokalni mediji objavili jučer, a u kojima je istaknuto kako Podravka ipak neće graditi tvornicu na području Hercegovine, točnije, u blizini Mostara. Očekuje se kako će Uprava Podravke uskoro donijeti i službenu odluku o ulasku u ovaj projekt.

Važno je spomenuti kako je već donesena politička odluka da se krene u ovaj projekt koji će biti kamen temeljac buduće gospodarske suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.