Home Šport Kalinić u Madridu komentirao tjeranje iz reprezentacije

Kalinić u Madridu komentirao tjeranje iz reprezentacije

SHARE

Pedeset i sedam dana od “slučaja Kalinić” i odstranjivanja napadača Nikole Kalinića iz hrvatske nogometne reprezentacije nakon utakmice protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prvi put se o slučaju službeno oglasio i sam igrač.

Kalinić je prije nekoliko dana dres Milana zamijenio onim madridskog Atlética, za kojega je već i debitirao, a u ponedjeljak je službeno predstavljen pred novinarima. Španjolske je novinare, dakako, zanimalo i kako je on vidio cijelu priču oko napuštanja “vatrenih”.

– Nisam o tome razgovarao sa Simeoneom, ono što je bilo u reprezentaciji, prošlo je – kazao je Kalinić i dodao:

– Bila je to stvar izbornika koji nije htio računati na mene na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je s čovjekom manje na popisu dogurala sve do finala gdje ju je zaustavila Francuska, a odlukom igrača i stručnog stožera Kaliniću je ponuđena srebrna medalja koju nije prihvatio.

– Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je – zaključio je Kalinić tu temu, prenosi 24sata.

Podsjetimo, Kalinić je odbio ući u igru zadnjih pet minuta protiv Nigerije rekavši kako ga bole leđa. Dan poslije izbornik Zlatko Dalić poslao ga je kući, a novinarima u Roščinu razjasnio svoju odluku riječima:

– Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali rekao je da nije spreman ući. Osjetio je problem s leđima. To se dogodilo i protiv Brazila i na treningu jučer nije bio spreman. To sam mirno prihvatio. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma.

Izbornik koji će povesti Hrvatsku i najesen u Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro 2020. godine, rekao je da je ta odluka bila teška..

– Nisam bio ponosan ni sretan, to je mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali sam miran jer sam napravio sve da to toga ne dođe. Šteta, jer Nikola bi sigurno igrao – kazao je Dalić.

Dalić će 20. kolovoza objaviti popis igrača za predstojeće utakmice protiv Portugala i Španjolske. Jesu li nesuglasice na relaciji Kalinić – Dalić riješene i hoće li se nova devetka “colchonerosa” opet naći među pozvanima doznat ćemo vrlo skoro.