Home Kultura FOTO/VIDEO/ Blagdan Velike Gospe u Širokom Brijegu okupio tisuće vjernika, U Međugorju...

FOTO/VIDEO/ Blagdan Velike Gospe u Širokom Brijegu okupio tisuće vjernika, U Međugorju hodočasnici iz cijeloga svijeta – Hoser predvodi večernju misu

SHARE

Na proslavi Velike Gospe u Širokom Brijegu okupilo se nekoliko tisuća vjernika iz BiH, okolnih mjesta i dijaspore, kao i predstavnika vlasti sa svih razina.


Svečano misno slavlje predvodio je mons. Antun Sente iz Karlovca koji je dirljivu propovijed završio riječima koje je 7. srpnja 1935 godine  pred mnoštvom vjernika na hodočašću u Mariji Bistrici izgovorio Blaženi Alojzije Stepinac „Opravdana je vjera našega puka u pomoć Majke Božje“.

Mnogobrojni vjernici iz Bosne i Hercegovine, ali i svijeta došli su u Međugorje kako bi proslavili blagdan Velike Gospe. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su služene u 5, 6, 7, 8, 9, 11 sati.

Nadbiskup Henryk Hoser apostolski vizitator za međugorsku župu predslavit će svetu misu večeras u 19 sati, na svetkovinu Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započeo je u 18 sati molitvom krunice.

U danima prije svetkovine Velike Gospe u Međugorju Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz Italije, Indije, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Libanona, Argentine, Češke, Rumunjske, Španjolske, Irske, SAD-a, Engleske, Njemačke i Francuske, Hrvatske i BiH. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice, dok je misa na hrvatskom jeziku zakazana za 19 sati, prenosi Večernji list BiH.
Autor:Pogled.ba