Home Društvo Fra Knezović u Posušju citirao čuvene riječi Siniše Glavaševića

Fra Knezović u Posušju citirao čuvene riječi Siniše Glavaševića

SHARE

Dan uoči blagdana Velike Gospe i Dana općine Posušje, u utorak je u Župi Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušja održana sveta misa pod vodstvom fra Marija Knezovića.

Pred okupljenim mnoštvom, fra Knezović je u propovijedi citirao Priču o gradu i čuvene riječi Siniše Glavaševića, legendarnog ratnog reportera ubijenog na Ovčari.

“Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah?”

Fra Knezović, župnik iz Kočerina, nastavio je riječima blaženog Alojzija Stepinca:” I kad ti sve uzmu, sklopi ruke i moli.”

Prisjetio se i susreta s jednim starijim fratrom na nedavno održanom Susretu mladih u Međugorju, koji mu je tužan rekao: “Ova naša mladost više ne zna što je šesta Božja zapovijed, tu više ne možeš pohvatati gdje tko koga”.

“Što nam je ostalo, nego moliti da tuge prestanu i da se nastani Bog i ljubav u nama”, upitao je vjernike fra Knezović i napomenuo im kako ne mogu “služiti Bogu i bogatstvu”.

Uoči mise održana je procesija koja je krenula od Martića križa prema crkvi.