Home Šport Slišković: Četiri sata su me nagovarali da se vratim, u WC sam...

Slišković: Četiri sata su me nagovarali da se vratim, u WC sam išao nekoliko puta

SHARE

Novi-stari trener Zrinjskog Blaž Slišković obratio se medijima danas na press konferenciji pred sutrašnju revanš utakmicu 3. pretkola Europa lige protiv Ludogoretsa.

Zrinjski je prvi meč izgubio sa 1:0 u gostima, ali Slišković poručuje da, dokle god bude nade, njegov tim se neće predati. Osim toga, govorio je i o razlozima zbog kojih se vratio u tim te koliko dugo namjerava ostati.

“Ludogorets izaziva veliku pažnju, radi se o ekipi koja zadnjih godina predstavlja nešto u Europi, a ne samo na Balkanu. Tako da sam ja jučer preuzeo ekipu, odradio trening a prije toga sastanak. Upoznao sa se s novim igračima. Njih 5, 6 novih, iznio im razmišljanja koja se nisu promijenila u odnosu na 2 mjeseca kada sam otišao iz Zrinjskog. Htio sam čuti njihova razmišljanja o situaciji u Zrinjskom, o eventualnim problemima i ako ih ima da ih što prije odstranimo. Jedan dosta otvoren razgovor. Kroz idući period kroz individualne razgovore s igračima vratit ćemo atmosferu koja nije na nivou pobjedničke ekipe iz prošle sezone.

Nakon sastanka smo odradili 45 min lakšeg treninga, odigrali 2x 10 min na dva gola između sebe, probali na treningu nešto da uredimo što mislimo sprovesti na utakmici protiv Bugara. Nije izgledalo loše ali prekratak je to period za jednog protivnika kao što je Ludogorets. Danas popodne imamo trening pred utakmicu pa idemo u karantenu. Vjerujem da ćemo s jednom pozitivnijom atmosferom izaći na susret i pokušati odigrati voljno I željno ovu utakmicu jer samo na taj način možemo očekivati pozitivan rezultat. Objektivnih problema u timu ima ali ne tražim alibi pred sutra. Počet će tj. sudjelovat će onih 18 koji su zdravi i spremni za napore koje iziskuje ova utakmica. Može doći do nekih promjena u sastavu pred sutra ali s obzirom na to da se i u ovom period događale promjene, da je bivši trener s obzirom na ozljede i umor stalno mijenjao igrače, sutra bi se u sastavu mogla naći neka iznenađujuća imena.

Je li vam žao što niste poveli tim u pripreme od samog početka?

Nema mi što biti žao. Bila je to moja odluka i bila je sasvim ispravna. Ne može mene zapasti dobar trenutak. Predodređeno mi je preuzeti tim onda kad nije dobar tren. Bilo je veoma teško preuzeti tim u ovakvim problemima. Veliki broj igrača je ozlijeđen. Veliki broj utakmica, putovanja. Gostovanja u nizu, letovi za Maltu, Bugarsku…sve je to ostavilo traga. Nažalost nije sve ispalo onako kako je zamišljeno u klubu. U ovom trenu sam prihvatio ponudu nakon dugo razmišljanja. Osjetio sam da je moja obveza vratiti se bez obzira na to što ima i drugih sjajnih trenera, ja poznajem ove momke, dušu I karakter i mislim da znam što im je potrebno. Upravo zato sam prihvatio jer milim da sam u stanju vratiti tim u ono stanje na otprije par godina kada sam došao i otkad smo uzeli dva naslova.

Odmah da kažem ako vas interesira, pokušat ću do prvenstvene pauze da podignem kvalitetu naše igre, da pokušamo napraviti još kvalitetnije rezultate, a ako to ne uspijemo, ja ću se povući. Došao sam do tog trena da probam pomoći. Vjerujem da unatoč problemima to mogu napraviti. Bez obzira na ishod ovih mjesec i pol možete očekivati da se opet povučem dok klub ne nađe pravo rješenje za mjesto za novog šefa struke.

Svjestan sam da ovo može biti mač s dvije oštrice ako ne krene onako kako očekujem i ako napravim nešto negativno za svoju karijeru. Ali to govori o tom koliko sam hrabar i govori koliko volim ovaj klub i momke. Stavljam na pladanj i svoj obraz. Sa Šulentom sam dogovorio suradnju do kraja ali ako ne bude valjalo, spreman sam da odem u tom vremenskom roku.

Ja sam mišljenja da će ovaj period do pauze mnogo reći. Ako se izvučemo iz ove rezultatske krize sve je moguće. Igra nije bile loša, ali nije nas htjelo. U ekipu su se uvukli problem koje treba kroz razgovore riješiti i vratiti onaj karakter koji nas je krasio prošle sezone. Mnogo igrača nije našlo angažmane. Jakovljević, Filipović, Bilbija koji su bili najbolji u ligi. To malo unese bezvoljnost u momke i treba ih vratiti u stanje otprije. Treba dosta toga promijeniti, malo čvrste ruke, a nekim igračima reći gdje im je mjesto, dokle mogu dobaciti a dokle ne mogu. Ne bih htio da me se pogrešno shvati, Ante Miše koji je moj veliki prijatelj nije uspio to, iako je radio kvalitetno. Na kraju je on platio bezvoljnost nekih igrača. To sam odmah igračima rekao u prvoj rečenici, da ih treba biti sram. Sve ovo što govorim nije usmjereno protiv njega nego su se stvari jednostavno tako posložile. Neke stvari rezimiramo. Vidjet ćemo tko dalje zaslužuje biti u Zrinjskom, a tko ne zaslužuje vrata su mu otvorena, bio to Bilbija, bio Pero Stojkić ili mali Stanić. Ovdje nema nikakve razlike između igrača, ali treba se znati tko što može a tko što ne može.
Sutrašnja utakmica će pokazati tko je karakterno spreman da sa Zrinjskim pravi dobre rezultate a tko ne.

Ne bih o tome kako ćemo se postaviti pred novinarima. U ovom trenu zadržavam za sebe način na koji ćemo pokušati da igramo sutra. 1 :0 je jako težak rezultat ali ostavlja određenu nadu da možemo napraviti veliko iznenađenje iako je Ludogorets ekipa s jako kvalitetnim pojedincima i kao kolektiv izgledaju premoćno. Uostalom njihovi rezultati dovoljno govore o tom. Ali dok god ima izgleda, mi ćemo to pokušati nadoknaditi. Bez volje i htijenja neće biti ništa. Primjer za to je kako je Čelik ginuo protiv Željezničara. To je primjer kako se bori za svoj klub. Kad se onako igra nitko te ne može kritizirati niti prigovoriti bilo što. Postoji način na koji se može oduprijeti Ludogoretsu, vidjet ćemo hoćemo li ga mi pronaći”, rekao je Blaž Slišković koji je također objasnio kako je došlo do toga da se vrati na klupu Plemića.

“Danko me nazvao na kavu u ponedjeljak. Sjedili smo od 12 do 16 h. Umjesto jedne kave popio sam tri. Išao sam nekoliko puta i u wc.- kroz smijeh govori Baka,- ali smo se uspjeli dogovoriti i evo, opet sam tu”, piše SportSport.ba.

pogled.ba