Home Crna kronika DRAMA SRBIJANSKIH TURISTA NA BRAČU: Hrvatski ministar ih spasio od sigurne smrti

DRAMA SRBIJANSKIH TURISTA NA BRAČU: Hrvatski ministar ih spasio od sigurne smrti

SHARE

Hrvatsku je u utorak popodne zahvatilo nevrijeme a u olujnom moru pokraj Milne na otoku Braču zateklo se dvoje državljana Srbije u čijem spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, piše 24sata.hr.

Otac i kćerka iz Beograda spašavali su brod i završili u moru. Nisu mogli popeti se nazad i umalo su završili na oštrim stijenama. Pomogli su im ministar rada i još jedan mještanin.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova kćerka Violeta s nevremenom pokušavajući usidriti brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima valova i udarima vjetra, pa se u jednom trenutku konop koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

Proševski je skočio s broda da rasplete konop, a za njim je u strahu skočila i njegova kćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su spustiti ljestve i više se nisu mogli popeti na brod.

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaljeva doplivao još jedan mještanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspjeli dovesti do obale, a brod prema plaži.