Home Crna kronika Misteriozan sukob u Posušju: Spominju se sačekuše, palice, dizalice…

Misteriozan sukob u Posušju: Spominju se sačekuše, palice, dizalice…

SHARE
Dva su mladića ozlijeđena u sukobu koji se u ranim jutarnjim satima u srijedu dogodio u Posušju.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, četiri mladića sukobila su se u noći s utorka na srijedu u jednom ugostiteljskom objektu u Posušju. Sukob je kulminirao ozljedama i oštećivanjem tuđih stvari u srijedu oko 4 sata ujutro.

Slučaj poznat policiji i tužiteljstvu

Dražan Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ŽZH, za portal Jabuka.tv potvrdio je da je Policijska uprava Posušje zaprimila prijavu o ovom događaju te da su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, ali službenih informacija o samom događaju još uvijek nema.

Iz Županijskog tužiteljstva ŽZH također je potvrđeno da je obaviješten dežurni tužitelj te da je u tijeku istraga koju provodi PU Posušje, nakon čega će izvješće biti dostavljeno spomenutom tužiteljstvu.

Dvije proturječne verzije

Neslužbene informacije do kojih je došao portal Jabuka.tv su proturječne.

Prema prvoj verziji i opisu ovog događaja, N. B. i L. B., mladići koji su ozlijeđeni, automobilom su nakon verbalnoga sukoba u ugostiteljskom objektu u Posušju došli do obiteljske kuće M. Đ. te su tu započeli ometati javni red i mir.

Nakon toga, do njih su došla dvojica “napadača”, T. K. i V. Đ. te su se susreli i potukli s njima. Tijekom sukoba potonji je navodno dizalicom za automobil razbio vjetrobransko staklo na automobilu N. B., a L. B. je na obiteljsku kuću bacio dva kamena.

Oteti automobil “nasukan” na pijesku

T. K. je naposljetku sjeo u automobil N. B. i nasukao ga na pješčani nasip u blizini stadiona Mokri Dolac te ga napustio.

Drugu verziju priče javila je čitateljica portala Jabuka.tv (podaci poznati redakciji), koja je navela da je sukob četiriju mladića započeo psovkama, vrijeđanjem i provokacijama dvojice mladića nad drugom dvojicom u ugostiteljskom objektu u Posušju. Čitateljica je dodala da su se četiri mladića kasnije srela kod tržnog centra, gdje im je dvojac koji ih je provocirao skupa s još jednom nepoznatom osobom priredio “sačekušu”.

Prema njezinim navodima, skupina je uza se imala palice i dizalicu za automobil te je došlo do fizičkoga sukoba. Jedan od mladića ozlijeđen je udarcem spomenutom dizalicom u potiljak i leđa te je pao u nesvijest, a drugi mladić je nakon toga izišao iz svog auta i pokušao pobjeći. Jedan od napadača sjeo je u njegov automobil i krenuo za njim, pokušavajući ga pregaziti njegovim automobilom, zbog čega je taj mladić skočio s visokoga zida i pritom zadobio prijelom noge.

Na automobilu je razbijeno vjetrobransko staklo

Napadači su se potom u otetom vozilu udaljili u nepoznatom smjeru, a ozlijeđeni mladić “dovukao” se do prve kuće i od ukućana zatražio pomoć te zamolio da pozovu ekipe Hitne pomoći i policiju. Automobil je u srijedu oko 15 sati pronađen u blizini policijske postaje u Posušju, a na njemu su bila vidna oštećenja. Nakon što je obitelj mladića koji je pobjegao iz automobila došla po automobil, navodno se uspostavilo da je iz automobila ukraden mladićev mobitel te ključ od auta.

Čitateljica portala Jabuka.tv dodala je i da su dvojica napadača dobro poznata policiji i pravosudnim organima te da često imaju nasilne ispade, koje mještani trpe već dulji niz godina.

Mladić N. B. još je uvijek hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, dok je L. B. prošao s lakšim ozljedama i nije hospitaliziran.

Mještani Posušja inzistiraju na iznošenju istine i žele vjerovati da ovaj slučaj neće biti jedan od onih koji neriješeni padnu u zaborav, zaključuje se u tekstu Jabuka.tv portala