Home Društvo Pločanski župnik don Ante Antunović ustupio dio pastoralnog centra za potrebe dječjeg...

Pločanski župnik don Ante Antunović ustupio dio pastoralnog centra za potrebe dječjeg vrtića

SHARE

Već više godina, pa i desetljeća, slušamo pojedinačna jadikovanja nad duhovnim i moralnim stanjem Europe koja je, zanijekavši svoje kršćanske korjene, sve više u sukobu sama sa sobom.

Globalizacijski proces na matrici multikulturalizma, koji je imao za cilj pomiriti različite kulture i civilizacije, a religije izjednačiti svodeći ih na razinu običnog humanizma, doveo je do frustracije na svim razinama. Još više, on prijeti da se pretvori u sukob civilizacija i religija. Previsoka je cijena koju je Europa platila u tom procesu. Time je pogođen sami temelj ljudskog društva, koje se sve više urušava.

Porukom Gospe Fatimske,  na današnji danUznesenja Blažene Djevice Marije od 15. kolovoza 1989. godine, kako je ovo vrijeme nastajanja nove civilizacije bez Boga!  Gospina poruka svijetu, sve nas treba potaknuti i motivirati kako se voli i štuje naš zavičaj i ljudi u njemu, naša dragocjena i nenadomjestiva civilizacija, vjera i kultura.

Duboko i do suza me ganula odluka pločanskog župnika Don Ante Antunovića na ustupanju dijela Pastoralnog centra za goruće probleme pločanskih mališana i njihovih roditelja.

BRAVO  DON  ANTE!  To je vjera naša, to su djela naša. Nitko ne može doći do Boga preskačući čovjeka! Kad svojim življenjem shvatimo da smisao života, nije vrijeme nego vječnost,  imat ćemo odgovore na mnoga životna pitanja!

Veliki njemački književnik Goethe je napisao:”Ne očekivaj ništa veliko od čovjeka, koji ne zna s Bogom razgovarati. ”

Draga braćo Hrvati, unatoč svim nevoljama i svim svojim nedostacima, uzdižimo se u svojem:BOGOLJUBLJU,  DOMOLJUBLJU  I  ČOVJEKOLJUBLJU!

“Za let si dušo stvorena, za zemlju nije cvijet što nema korjena. “(T. Ujević).