Home Šport Azra Dedić postala prva osoba s Daunovim sindromom u BiH nositeljica crnog...

Azra Dedić postala prva osoba s Daunovim sindromom u BiH nositeljica crnog pojasa

SHARE

Svojim svakodnevnim uspjesima motivira okolinu i daje možda najbolji primjer koliku volju i želju za životom treba imati. Snagu pronalazi u običnom danu, pa je tako Azra Dedić jedina osoba s Daunovim sindromom zaposlena u BiH, a odnedavno je i majstor borilačkih vještina.

Mnogo truda

Polaganje za crni pojas organizirali su joj njeni treneri iz Džudo kluba „Una“, kao iznenađenje i nagradu za sve što postiže.

– Priredili su mi dan za pamćenje. Polagala sam pred svojim sportskim uzorom Larisom Cerić. Imala sam tremu, ali sam uspjela pokazati sve što znam. Sad imam crni pojas prvi dan. Međutim, puno truda i rada moram još uložiti kako bih ostvarila sve ciljeve – kazala nam je Azra.

O njenim uspjesima s velikim ponosom priča i trener Fikret Bečić.

– Azra je, jednostavno, heroina, koja nam svaki dan dokazuje da nema toga što je nemoguće. Na polaganju je zaista pokazala vještinu i znanje i sve nas dodatno iznenadila. Niko joj ništa nije poklonio, do svega dolazi sama upornošću i radom – kazao je Bečić.

 Rad i volja

Već u narednim mjesecima sprema se za nova takmičenja i vjerovatno nove sportske uspjehe.

– Bitan je samo rad, rad i volja. Nema odustajanja – sigurna je Azra.

 Sportski ambasador 

Azra Dedić izabrana je i za sportskog ambasadora, pa će tim povodom idućeg mjeseca u Mostaru biti gost na sportskom kampu. Osim toga, do kraja godine nastupit će na takmičenjima u Italiji i Rumuniji i vjerovatno bronzanoj medalji sa Svjetskog prvenstva pridružiti nove.