Home Gospodarstvo FOTO: Čisti se krug tvornice keksa i vafla “Lasta” Čapljina

FOTO: Čisti se krug tvornice keksa i vafla “Lasta” Čapljina

SHARE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malo se tko nadao da će nakon famoznog zatvaranja 26-og siječnja 2017-te godine, kapije Tvornice keksa i vafla “Lasta” ponovo biti otvorene za radnike. Međutim, takav scenarij je sve izgledniji, jer trenutačno se čisti i uređuje krug, te dio pogona.

Mogućnost obnove proizvodnje najavila je i stečajna upraviteljica Behija Huseinbegović, koja je u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kazala da prije okončanja nastavka Skupštine vjerovnika najavljenog za 22-og kolovoza, o tome ne može davati službene izjave.

Međutim, po radovima u krugu tvornice očito je da se sprema pokretanje proizvodnje, koje će obradovati ne samo radnike koji će se ponovo angažirati, nego i manje-više sve Čapljince.

Podsjećamo, proizvodnja u “Lasti” stala je pod kraj 2016-te godine, kada se mislili su radnici, otišlo na kolektivni odmor.

Obustava proizvodnje obznanjena je 26-og siječnja 2017-te kada su radnici upućeni kućama. Zanimljivo, iako tužni novinarima su tvrdili – Nije propala ‘Lasta’ nego privatizacija!” Izgleda da bi ta njihova tvrdnja mogla dobiti i praktično potvrdu već do kraja ovoga mjeseca.

Valja napomenuti, da je malo primjera tvrtki tako lojalnih radnika kao što su to bili radnici “Laste”. Ni za jednog od brojnih štrajkova kojim su poslovodstvo, odnosno većinskog vlasnika hrvatsko “Zvečevo”, iz Požege, prisiljavali na isplatu plaća ili doprinosa, nisu oštetili ni jedan dio potreban u proizvodnji. Kao da su predosjećali sudbinu i nadali se nekom boljem vremenu.

Jesu li ga najzad dočekali?