Home Kultura Ljubušaci na Trupijadi : Pogledajte kako veslaju!

Ljubušaci na Trupijadi : Pogledajte kako veslaju!

SHARE

Dvojac u sastavu Marijan Tolj iz Klobuka i Luka Dropuljić iz Radišića koji su nastupili u juniorskoj konkurenciji, kao Trupa Ljubuški, osvojili su 3.mjesto na 4. Trupijadi u Kominu koja je održana jučer, piše Radio Ljubuški.

U utrci je nastupilo oko 20 posada iz Doline Neretve i Ljubuškog.

Iako se neupućenima čini da je lako upravljati trupom, samo oni koji su to probali znaju koliko je to teško i da često na ovakvim natjecanjima zna biti dosta i potopljenih trupa.

Treće mjesto ljubuškog dvojca može se smatrati odličnim uspjehom s obzirom na jaku konkurenciju i domaće natjecatelje od kojih mnogi, kako bi rekao naš narod, „spavaju u trupi“.

Uz njih, zapažen nastup imao je i Frano Dropuljić iz Radišića.

On je osvojio je četvrto mjesto u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji na 4. Trupijadi.

Frano je u polufinalnoj utrci osvojio drugo mjesto, međutim, u finalu je vozio nešto lošije, ali je ipak osvojio odlično četvrto mjesto u dosta jakoj konkurenciji.

Frani ovo nije bio prvi nastup na Trupijadi, prošle godine je u pojedinačnom natjecanju osvojio prvo mjesto u svojoj konkurenciji, a prvi je bio i u utrci dvojaca sa svojim partnerom u trupi Lukom Barbirom.

Čestitke Frani na ovim uspjesima, u nadi da će i dalje uspješno predstavljati općinu Ljubuški na ovom natjecanju koje je isključivo vezano za Dolinu Neretve.